Цветаевский яблучний пиріг з пісочного тіста
Цветаевский пиріг готують практично в кожній родині, при цьому його класичним рецептом вже майже 100 років. Він не втрачає своєї популярності, оскільки готується дуже швидко і не вимагає яких-небудь вишуканих інгредієнтів. Традиційно для начинки цветаевского пирога використовують яблука сорту антонівка, але можна замінити будь-якими іншими, які опиняться під рукою. Примітно те, що для тесту в цьому рецепті не використовується цукор. Це дозволяє добитися ідеального співвідношення смаків.
Інгредієнти:
- 1 ½ склянки борошна;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 150 г вершкового масла;
- 300 г сметани;
- 1 яйце;
- 200 г цукру;
- 4 яблука.
Спосіб приготування:
- Просіяти борошно, відкласти три ложки для заливки, решту змішати з розпушувачем.
- До борошна додати 100 г сметани, розм’якшити вершкове масло і також викласти в загальну миску.
- Добре розтерти між собою всі інгредієнти і скачати тісто в кулю.
- Обернути куля харчовою плівкою і залишити на 30 хвилин в холодильнику.
- Яблука промити і нарізати тонкими часточками.
- Цукор, решту сметану, яйце і три ложки борошна збити міксером до однорідності.
- Тісто розкачати, викласти у форму і зробити високі борти.
- По тесту рівномірно розподілити яблука, залити все сметанною заливкою.
- Випікати пиріг при 180 градусах 1 годину.