Американський яблучний пиріг в мультиварці
Американський яблучний пиріг – це закритий фруктовий десерт з ніжного тіста і з ароматною начинкою. Мускатний горіх і кориця зроблять ласощі дуже апетитним, і воно швидко збере за столом всіх гостей і домочадців. При цьому приготування забере не так вже багато часу, особливо якщо заздалегідь підготувати тісто. Вершкове масло для нього повинно бути добре замороженим.
Інгредієнти:
- 350 г борошна;
- 150 г вершкового масла;
- 6 яблук;
- 100 мл води;
- 200 г цукру;
- ½ Ч. л. мускатного горіха;
- 1 ч. л. кориці;
- 1 яйце;
- Лимонний сік.
Спосіб приготування:
- Вершкове масло натерти на крупній тертці.
- Додати до масла 300 г борошна, розтерти все в крихту.
- Воду добре остудити, вилити до борошна і масла, замісити тісто.
- Обернути тісто харчовою плівкою і залишити в холодильнику на 40 хвилин.
- Яблука нарізати невеликими кубиками, полити їх лимонним соком.
- Змішати борошно з корицею, мускатним горіхом і цукром.
- Отриманою сумішшю посипати яблука.
- Розділити тісто на дві нерівні частини, розкачати обидві до однакової товщини.
- Більшу частину викласти у змащену чашу мультиварки, поверх неї розкласти яблука.
- Накрити яблука другою частиною тіста, зробити посередині отвір.
- Відокремити жовток, збити його і змастити верх пирога пензликом.
- Включити режим «Випічка», закрити кришку мультиварки і готувати пиріг 50 хвилин.