Яблучний пиріг

Американський яблучний пиріг в мультиварці

Американський яблучний пиріг – це закритий фруктовий десерт з ніжного тіста і з ароматною начинкою. Мускатний горіх і кориця зроблять ласощі дуже апетитним, і воно швидко збере за столом всіх гостей і домочадців. При цьому приготування забере не так вже багато часу, особливо якщо заздалегідь підготувати тісто. Вершкове масло для нього повинно бути добре замороженим.
Інгредієнти:

  • 350 г борошна;
  • 150 г вершкового масла;
  • 6 яблук;
  • 100 мл води;
  • 200 г цукру;
  • ½ Ч. л. мускатного горіха;
  • 1 ч. л. кориці;
  • 1 яйце;
  • Лимонний сік.

Спосіб приготування:

  • Вершкове масло натерти на крупній тертці.
  • Додати до масла 300 г борошна, розтерти все в крихту.
  • Воду добре остудити, вилити до борошна і масла, замісити тісто.
  • Обернути тісто харчовою плівкою і залишити в холодильнику на 40 хвилин.
  • Яблука нарізати невеликими кубиками, полити їх лимонним соком.
  • Змішати борошно з корицею, мускатним горіхом і цукром.
  • Отриманою сумішшю посипати яблука.
  • Розділити тісто на дві нерівні частини, розкачати обидві до однакової товщини.
  • Більшу частину викласти у змащену чашу мультиварки, поверх неї розкласти яблука.
  • Накрити яблука другою частиною тіста, зробити посередині отвір.
  • Відокремити жовток, збити його і змастити верх пирога пензликом.
  • Включити режим «Випічка», закрити кришку мультиварки і готувати пиріг 50 хвилин.