Шарлотка з яблуками в духовці

Шарлотка з яблуками в духовці – це всесвітньо відомий рецепт солодкого продукту, який використовують навіть в елітних ресторанах. При цьому простота приготування дозволяє без праці запровадити такий пиріг в домашній раціон. На сьогоднішній день так і не стало достеменно відомо, який же країні належить сучасний варіант цієї страви. Шарлотка з яблуками вважається традиційною випічкою в Англії і у Франції. При цьому кожен кулінар, який береться за приготування пирога, все одно вносить свої корективи, і різновидів десерту існує вже більше тисячі.
Для найпростішого варіанта шарлотки з яблуками в духовці досить просто з’єднати свіжі фрукти і бісквітне тісто. Для нього знадобляться яйця, борошно і цукор. Якщо ж хочеться внести різноманітність в класику, то тут відкриваються великі простори для кулінарної фантазії. У начинку додають будь-які інші фрукти і ягоди, сухофрукти, сир, горіхи, варення тощо Тісто ж розбавляють кефіром, сметаною, молоком, згущеним молоком, йогуртами, ваніллю, корицею, цукровою пудрою і т. д. Головне під час приготування шарлотки в духовці зробити так, щоб пиріг залишився ніжним, ситним і поєднував у собі кислий і солодкий смак.
Шарлотка з яблуками, приготовлена в духовці, вважається ідеальним десертом для чаювання. Багато люблять використовувати її в якості солодкого сніданку, а також брати з собою в гості в якості презенту господарям. Пиріг обожнюють і дорослі, і діти, адже він завжди виходить смачним, красивим і ароматним.