Яблучний пиріг

Яблучний пиріг з дріжджового тесту на кефірі

Дріжджі і дають кефір приголомшливо пишне тісто, яке ідеально поєднується з яблучною начинкою. При бажанні можна замінити кефір молоком, але все ж краще скористатися кисломолочним продуктом. Дріжджі краще брати сухі, швидкодіючі, які не вимагають багато часу на активацію. В іншому випадку процес випічки істотно затягнеться.
Інгредієнти:

  • 600 г борошна;
  • 2 ½ ч. л. сухих дріжджів;
  • 2 яйця;
  • 1 склянка цукру;
  • 250 мл кефіру;
  • 1 щіпка ваніліну;
  • 125 г вершкового маргарину;
  • 5 яблук;
  • 1 щіпка солі;
  • Рослинне масло.

Спосіб приготування:

  • В теплому кефірі розчинити дріжджі.
  • 1 яйце розбити в миску, додати до нього півсклянки цукру, розтерти.
  • Перелити яйце в мисочку з кефіром, туди ж викласти м’який вершковий маргарин, по дрібці солі і ваніліну.
  • Все змішати до однорідності і в кілька етапів ввести борошно, замісити тісто.
  • Накрити миску з тістом рушником, поставити його на 50 хвилин у тепле місце.
  • Розділити тісто на дві частини (одна трохи більше одної), обидві розкачати.
  • Змастити деко олією, викласти на нього більшу частину тіста, зробити невеликі бортики.
  • Яблука нарізати часточками, висипати їх на тісто, посипати цукром.
  • Другу частину тіста нарізати смужками і красиво розмістити їх сіточкою поверх начинки.
  • Яйце збити, змастити верхній пласт тіста (смужки).
  • Випікати пиріг при 180 градусах в духовці 40 хвилин.