Яблучний пиріг з дріжджового тесту на кефірі
Дріжджі і дають кефір приголомшливо пишне тісто, яке ідеально поєднується з яблучною начинкою. При бажанні можна замінити кефір молоком, але все ж краще скористатися кисломолочним продуктом. Дріжджі краще брати сухі, швидкодіючі, які не вимагають багато часу на активацію. В іншому випадку процес випічки істотно затягнеться.
Інгредієнти:
- 600 г борошна;
- 2 ½ ч. л. сухих дріжджів;
- 2 яйця;
- 1 склянка цукру;
- 250 мл кефіру;
- 1 щіпка ваніліну;
- 125 г вершкового маргарину;
- 5 яблук;
- 1 щіпка солі;
- Рослинне масло.
Спосіб приготування:
- В теплому кефірі розчинити дріжджі.
- 1 яйце розбити в миску, додати до нього півсклянки цукру, розтерти.
- Перелити яйце в мисочку з кефіром, туди ж викласти м’який вершковий маргарин, по дрібці солі і ваніліну.
- Все змішати до однорідності і в кілька етапів ввести борошно, замісити тісто.
- Накрити миску з тістом рушником, поставити його на 50 хвилин у тепле місце.
- Розділити тісто на дві частини (одна трохи більше одної), обидві розкачати.
- Змастити деко олією, викласти на нього більшу частину тіста, зробити невеликі бортики.
- Яблука нарізати часточками, висипати їх на тісто, посипати цукром.
- Другу частину тіста нарізати смужками і красиво розмістити їх сіточкою поверх начинки.
- Яйце збити, змастити верхній пласт тіста (смужки).
- Випікати пиріг при 180 градусах в духовці 40 хвилин.