Яблучний пиріг

Яблучний пиріг вже не перший десяток років займає провідні позиції серед домашньої випічки. Вся справа в тому, що інгредієнти для цього ласощі завжди виявляються під рукою, і для смачного десерту немає потреби відправлятися за покупками. При цьому випічка з яблуками завжди ароматна, ситна і дуже ніжна.
Для яблучного пирога підходять абсолютно всі види тіста, починаючи від листкового, закінчуючи сирним або пісочним. Сама пишна випічка виходить з дріжджовим тестом, а також з тим, до складу якого входить кефір. Для хрусткого пирога частіше вибирають бездріжджові листкові коржі, які можна приготувати самостійно або ж придбати у магазині в готовому вигляді. В залежності від вибраного рецепту тісто може бути готове до роботи відразу ж після замісу або ж йому буде потрібен час для расстойки і підйому.
Для начинки підходять абсолютно всі сорти яблук. Найчастіше господині просто беруть ті фрукти, які виявляються під рукою, адже вони все одно вийдуть смачними і ароматними. Також можна використовувати яблука у вигляді джему або варення. У начинку додають ваніль, корицю, мускатний горіх, лимонний сік і пр.
Доповнити яблучний пиріг можна іншими фруктами, ягодами або сиром. Прикрашають таку випічку цікавим візерунком зі смужок тіста, посипають цукровою пудрою або подрібненими горішками, поливають глазур’ю або шоколадом. Подавати до столу яблучний пиріг можна і в гарячому, і в холодному вигляді. Деякі гурмани віддають перевагу поливати його сметаною або згущеним молоком.