Пиріжки з гарбузом

Пиріжки з гарбузом – це унікальне блюдо, адже їх можна зробити і солодкими і солоними, практично не змінюючи рецепт. Якщо ж витримати нейтральний смак, то до столу також можна подати різні солодкі і солоні соуси, щоб кожен вибрав свій улюблений варіант цього ласощі. Тісто для пиріжків з гарбузом можна взяти будь, скориставшись своїм улюбленим рецептом.
Начинка для пиріжків з гарбузом не обмежується тільки цим овочем. У неї можна додати різні фрукти і овочі, ягоди та зелень, сухофрукти та ароматні приправи. Також часто до складу входить відварений рис, який робить страву ще більш ситним. Щоб розкрити аромат гарбуза, в начинку часто кладуть корицю або лимонний сік.
Тісто для пиріжків з гарбузом можна взяти листкове або пісочне, дріжджове і бездріжджове, швидке і довгий, просте або складне. Головне-вибрати таку основу, яка не забирала б надто багато часу і сил, а також добре поєднувалася з обраним варіантом начинки. Для ніжного тіста потрібно використовувати вершкове масло або молочні продукти, а для більш щільного підійде і звичайна вода. З нею пиріжки теж вийдуть смачними, так що можна буде побалувати себе цікавим частуванням навіть у піст.
Пиріжки з гарбузом можна запекти в духовці або обсмажити на сковороді. За смаком вони будуть трохи відрізнятися, тому краще спробувати обидва способи приготування. Подавати їх треба гарячими, відразу ж після приготування. Хоча вони залишаться смачними і в холодному вигляді, і навіть на наступний день.