Пиріжки з гарбузом

Пиріжки з гарбузом – це унікальне блюдо, адже їх можна зробити і солодкими і солоними, практично не змінюючи рецепт. Якщо ж витримати нейтральний смак, то до столу також можна подати різні солодкі і солоні соуси, щоб кожен вибрав свій улюблений варіант цього ласощі. Тісто для пиріжків з гарбузом можна взяти будь, скориставшись своїм улюбленим рецептом.
Начинка для пиріжків з гарбузом не обмежується тільки цим овочем. У неї можна додати різні фрукти і овочі, ягоди та зелень, сухофрукти та ароматні приправи. Також часто до складу входить відварений рис, який робить страву ще більш ситним. Щоб розкрити аромат гарбуза, в начинку часто кладуть корицю або лимонний сік.
Тісто для пиріжків з гарбузом можна взяти листкове або пісочне, дріжджове і бездріжджове, швидке і довгий, просте або складне. Головне-вибрати таку основу, яка не забирала б надто багато часу і сил, а також добре поєднувалася з обраним варіантом начинки. Для ніжного тіста потрібно використовувати вершкове масло або молочні продукти, а для більш щільного підійде і звичайна вода. З нею пиріжки теж вийдуть смачними, так що можна буде побалувати себе цікавим частуванням навіть у піст.
Пиріжки з гарбузом можна запекти в духовці або обсмажити на сковороді. За смаком вони будуть трохи відрізнятися, тому краще спробувати обидва способи приготування. Подавати їх треба гарячими, відразу ж після приготування. Хоча вони залишаться смачними і в холодному вигляді, і навіть на наступний день.

Солодкі пиріжки з гарбузом з листкового тіста, приготовані в духовці

Це тісто можна назвати «підробкою» листкового. Воно готується набагато швидше і простіше, але зовсім з іншої технології. Тим не менш пиріжки виходять дійсно листковими! Якщо ж подібні підміни ви вважаєте неприпустимими, то завжди можна приготувати тісто за своїм улюбленим рецептом. Також без проблем ви знайдете готові листкові коржі в супермаркеті. Процес приготування начинки і формування пиріжків міняти не доведеться.
Інгредієнти:

  • 600 г борошна;
  • 500 г гарбуза;
  • 250 р сметани;
  • 250 г маргарину;
  • 1 щіпка солі;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 3 ст. л. рослинного масла.

Спосіб приготування:

  • Натерти на тертці маргарин, вилити до нього сметану.
  • Ввести до молочних продуктів борошно і сіль, замісити тісто.
  • Скачати тісто в кулю і оберніть його харчовою плівкою, тримати 1 годину в холодильнику.
  • Гарбуз натерти на тертці, викласти на розігріту сковороду з рослинним маслом.
  • Гасити гарбуз 10 хвилин, додати цукор і перемішати, залишити остуджуватися.
  • Розкачати тісто в тонкий пласт, нарізати порційними квадратами зі стороною 10 див.
  • У середину кожного квадрата викласти приблизно по 2 чайні ложі начинки, загорнути куточки до центру.
  • Змастити деко, викласти на нього пиріжки на невеликій відстані один від одного.
  • Випікати пиріжки з гарбузом 20 хвилин при 190 градусах.

Пиріжки з гарбузом та яблуками, смажені на сковороді

Чим цікавіше начинка, тим смачніше і самі пиріжки. З гарбузом ідеально поєднуються всі сорти яблук, але краще взяти кислі зелені плоди, щоб вони краще відтіняли смак овоча. Краще спочатку приготувати тісто, а потім зайнятися начинкою, оскільки тесту потрібно буде ще постояти годину в холодильнику. Дріжджі краще підготувати так, як зазначено на пакетику. Деяким потрібно час на активізацію, інші ж можна відразу додавати в борошно.
Інгредієнти:

  • 500 г гарбуза;
  • 2 яблука;
  • 120 г маргарину;
  • 1 стакан молока;
  • 3 ½ склянки борошна;
  • 6 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. вершкового масла;
  • 1 ч. л. солі;
  • 3 ст. л. родзинок;
  • 1 щіпка кориці;
  • 1 ½ ст. л. крохмалю;
  • 3 ½ ч. л. сухих дріжджів;
  • 2 яйця;
  • 1 стакан рослинного масла.

Спосіб приготування:

  • Змішати в глибокій мисці просіяне борошно, сухі дріжджі.
  • У ту ж миску додати яйця, сіль і дві ложки цукру.
  • Все ретельно перемішати, додати тепле молоко (не гаряче!).
  • Ще раз перемішати тісто і залишити його при кімнатній температурі на 10 хвилин.
  • Маргарин розтопити, вилити до решти інгредієнтів і руками замісити тісто.
  • Вимішувати тісто 2 хвилини, потім накрити миску плівкою.
  • Залишити тісто в теплі на 1 годину, через півгодини 1 раз обім’яти,
  • Натерти гарбуз і яблука на крупній тертці.
  • Залити окропом ізюм і залишити на 15 хвилин.
  • На сковороду покласти вершкове масло, розтопити, викласти гарбуз.
  • Гасити гарбуз 15 хвилин, потім додати яблука і готувати в тому ж режимі ще 7 хвилин.
  • Додати в начинку родзинки, корицю і цукор, що залишився, перемішати.
  • Крохмаль змішати з двома ложками води і додати до гарбуза.
  • Ще хвилину гасити начинку на невеликому вогні, інтенсивно помішуючи.
  • Тісто поділити на порційні кульки і розкотити їх в круглі коржі.
  • Додати начинку і сформувати пиріжки.
  • На сковороді розігріти рослинне масло і обсмажувати пиріжки з двох сторін до золотистого кольору.

Начинка з гарбуза і рису для пиріжків

Пиріжки з такою начинкою точно не залишаться без уваги! Вони будуть приголомшливо солодкими і ніжними, а оскільки до складу входять тільки фрукти, овочі і сир, ще й дуже корисними. Обов’язково запропонуйте таке ласощі діткам! Родзинки рекомендується залити окропом перед додаванням в начинку. Тісто можна вибрати будь-яку, на свій розсуд. Краще всього підійде для начинки рис сорту жасмин.
Інгредієнти:

  • 450 г рису;
  • 650 г гарбуза;
  • 150 р сметани;
  • 350 г сиру;
  • 100 г родзинок;
  • 100 г кураги;
  • 100 г чорносливу;
  • 2 ст. л. вершкового масла;
  • 1 ½ ч. л. солі;
  • 130 г цукру.

Спосіб приготування:

  • Гарбуз нарізати невеликими кубиками, викласти на сковороду з вершковим маслом.
  • Додати пів чайної ложки солі, тушкувати 5 хвилин.
  • Всі сухофрукти ретельно промити, дрібно нарізати чорнослив і курагу.
  • Змішати сир зі сметаною, додати 100 г цукру, збити блендером до однорідності.
  • Поєднати в одній тарілці рис, гарбуз і сухофрукти, посипати їх цукром.
  • На коржі з тіста викладати отриману начинку, а поверх неї – сир зі сметаною.

Тепер ви знаєте, як готувати пиріжки з гарбузом. Приємного апетиту!
Пиріжки з гарбузом – це смачний десерт і незвичайна овочева закуска в одній особі. Можна довго пробувати різні рецепти, але так і не визначитися, який з них підходить вам більше всього. Головне запам’ятати кілька порад, як приготувати пиріжки з гарбузом, і сміливо починати свої кулінарні експерименти:

  • Щоб отримати рум’яні пиріжки, перед тим як випікати, змастіть тісто збитим сирим яйцем або невеликою кількістю рослинного масла;
  • У рецептах вказано вага м’якоті гарбуза, без насіння і шкірки;
  • Начинку в пиріжки потрібно додавати постигла. Також необхідно стежити, щоб всі інгредієнти тесту були не тепліше 40 градусів;
  • Щоб пиріжки з гарбузом вийшли ще більш ніжними, додайте разом з начинкою ще і невеликий шматочок вершкового масла;
  • Для солодких пиріжків краще обсмажувати гарбуз на вершковому маслі. Готову гарбуз повинна бути м’якою, як для варення.