Пиріг зі сливами

Пиріг зі сливами – це унікальне поєднання кислого і солодкого смаків. Такий десерт особливо приємно готувати восени, радуючи своїх близьких теплими чаюванням. При цьому нікого не залишить байдужим не тільки смак, але і зовнішній вигляд пирога. Яскраве забарвлення злив і рум’яна випічка – ідеальне прикраса столу.
Додати сливи можна абсолютно в будь-пиріг, рецепт якого вам сподобався. Він може бути пісочним, листковим, дріжджовим, тертим, відкритим або закритим і т. д. Замісити тісто для пирога зі сливами краще всього на кефірі або сметані. Для аромату використовують ванільний цукор, ванілін, корицю, цедру лимона або апельсина.
Крім слив, у начинку додають будь-які інші ягоди та фрукти, горіхи. Особливо популярним вважається так званий страсбурзький пиріг, до складу якого входить сир. Начинка виходить дуже ніжною, а сам десерт буквально тане в роті.
Для приготування пирога використовують форму для випікання з високими бортами. Вона може бути будь-якій, зручної форми. Також відмінно справляється з випічкою мультиварка.
За великим рахунком, у додаткових прикрасах пиріг зі сливами не потребує. Якщо акуратно укласти начинку, фрукти самі по собі стануть яскравим і незвичайним декором. При великому бажанні, готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою або полити глазур’ю.
Подавати пиріг до столу слід, злегка його остудити. Ніяких додаткових соусів або добавок не знадобиться.