Яблучний пиріг

Насипний яблучний пиріг з варенням

Яблучна начинка у вигляді варення – це чудовий інгредієнт для домашніх десертів. Насипний пиріг багато звикли називати тертим. У будь-якому випадку, від назви не змінюється його приголомшливий смак, який всім знайомий ще з самого раннього дитинства. Додавання манної крупи зробить десерт ще більш ніжним, додасть йому цікаві нотки смаку і аромату. Шари сухих інгредієнтів і начинки повинні бути тонкими. Останнім обов’язково повинен бути сухий шар.
Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна;
  • 1 склянка цукру;
  • 1 ч. л. ванільного цукру;
  • 1 банку яблучного варення;
  • 1 склянка манної крупи;
  • 2 ч. л. розпушувача;
  • 150 г вершкового масла.

Спосіб приготування:

  • Змішати розпушувач і просіяне борошно.
  • Додати до борошна, ванільний цукор, цукор-пісок і манку, ще раз перемішати.
  • На лист висипати шар сухих інгредієнтів, потім викласти на нього частину варення.
  • Так сформувати весь пиріг.
  • Натерти на тертці вершкове масло і рівномірно посипати їм всю поверхню пирога.
  • Готувати насипний пиріг при 180 градусах в добре розігрітій духовці 45 хвилин.