Насипний яблучний пиріг з варенням
Яблучна начинка у вигляді варення – це чудовий інгредієнт для домашніх десертів. Насипний пиріг багато звикли називати тертим. У будь-якому випадку, від назви не змінюється його приголомшливий смак, який всім знайомий ще з самого раннього дитинства. Додавання манної крупи зробить десерт ще більш ніжним, додасть йому цікаві нотки смаку і аромату. Шари сухих інгредієнтів і начинки повинні бути тонкими. Останнім обов’язково повинен бути сухий шар.
Інгредієнти:
- 1 склянка борошна;
- 1 склянка цукру;
- 1 ч. л. ванільного цукру;
- 1 банку яблучного варення;
- 1 склянка манної крупи;
- 2 ч. л. розпушувача;
- 150 г вершкового масла.
Спосіб приготування:
- Змішати розпушувач і просіяне борошно.
- Додати до борошна, ванільний цукор, цукор-пісок і манку, ще раз перемішати.
- На лист висипати шар сухих інгредієнтів, потім викласти на нього частину варення.
- Так сформувати весь пиріг.
- Натерти на тертці вершкове масло і рівномірно посипати їм всю поверхню пирога.
- Готувати насипний пиріг при 180 градусах в добре розігрітій духовці 45 хвилин.