Пиріг шарлотка з яблуками

Пиріг шарлотка з яблуками готують практично усі господині, але при цьому кожна вносить в класичний рецепт свої «родзинки». Хтось експериментує з начинкою, хтось, навпаки, намагається урізноманітнити тісто. Головними ж складовими цього десерту залишаються фрукти і пишний бісквіт. Можна приготувати шарлотку з яблуками в духовці або мультиварці. У будь-якому випадку на це буде потрібно зовсім небагато часу і сил.
Класичний пиріг готувати дуже просто. Для тіста збивають з цукром яйця, а потім до них додають просіяне борошно. Щоб корж був пухким і м’яким, також додають трохи гашеного соди або розпушувача. Для традиційного оформлення яблука викладають на дно форми для випічки, і лише потім виливають зверху тісто. Перед подачею на стіл пиріг шарлотку перевертають, в результаті часточки фруктів виявляються зверху, і десерт виглядає дуже апетитно.
Найчастіше кулінари користуються саме таким способом приготування шарлотки з яблуками, але також можна внести в нього деякі корективи. Так, до яєць, цукру і борошна багато додають кефір або сметану, а також ванільний цукор, згущене молоко, воду і пр. Деякі навіть готують бісквіт для шарлотки без яєць. Начинку можна також урізноманітнити додатковими інгредієнтами. Це можуть бути ягоди, фрукти, горіхи, різні ароматизатори і ін
Від подібних доповнень процес випічки і підготовки продуктів практично не ускладнюється, так що можна дозволити собі будь-які кулінарні експерименти. Готову шарлотку з яблуками прикрашають цукровою пудрою, подають до чаю.