Сирний пудинг

Сирний пудинг – це легке, ніжне і корисне блюдо, яке підходить абсолютно всім, незалежно від віку та стану здоров’я. Його часто можна зустріти в дитячих садках в якості десерту або полудня. Пудинг не тільки смачний, але і ситний, так що дітям достатньо порції в 50-100 грамів. Якщо з якихось причин випічка повинна бути виключена з раціону, то такий десерт легко можна приготувати на пару.
Для пудингу підійде будь-який сир, незалежно від жирності. Якщо невелика калорійність страви стоїть не на останньому місці, то краще зупинитися на знежиреному варіанті. Сир відразу змішують з іншими інгредієнтами для тіста. При цьому він повинен бути максимально подрібнений допомогою блендера або звичайної виделки.
До сиру додають різні молочні продукти, яйця, цукор, манну крупу. Для аромату використовую ванільний цукор або ванілін. Тісто для пудингу зазвичай добре піднімається, збільшуючись в 2-3 рази під час випічки. В якості начинки можна використовувати сухофрукти, фрукти, ягоди, желе та ін. Також сирний пудинг часто подають з різними солодкими соусами і сиропами.
Задуматися про оформлення потрібно ще перед тим, як приготувати пудинг. Для найбільш естетичного вигляду краще взяти кілька невеликих формочок для випічки. Краще всього, якщо вони будуть фігурними. Готовий десерт можна прикрасити шоколадом, свіжими фруктами або ягодами, цукровою пудрою або варенням.