Пиріг з бананами

Пиріг з бананом, звичайно, не має ніякого відношення до російської кухні. Але незважаючи на те, що батьківщиною цього фрукта наша країна ніяк не є, назвати екзотичним банан складно. Його смак знайомий з дитинства і багато люблять цей смачний і запашний продукт. Тому немає нічого дивного, що в нашій кулінарії з’явилися страви на його основі. Одним з них можна назвати банановий пиріг. До речі, така випічка вважається традиційною для Латинської Америки, де цей фрукт росте у великій кількості. Там бананову випічку прийнято подавати з кулькою морозива.
Банановий пиріг готують в різних країнах і існує багато суперечок про те, де вперше був приготований цей десерт. Є думка, що це Франція, деякі кулінари впевнені, що батьківщиною кондитерського дива є Африка, а інші вважають, що він з’явився в Австралії. Так чи інакше, банановий пиріг підкорив весь світ. По-перше, завдяки своєму чудовому смаку і неймовірного аромату, який витає по кухні, поки пиріг випікається. По-друге, десерт з банани — бюджетне блюдо, достатньо всього 2-3 плодів, щоб нагодувати всю сім’ю прекрасним десертом. По-третє, банановий пиріг вважається низькокалорійної випічкою, і якщо його їсти в помірних кількостях, то це анітрохи не зашкодить фігурі.
Процес приготування класичного бананового пирога простий. Фрукти подрібнюють у блендері або розминають виделкою. Окремо збивають яйця з невеликою кількістю цукру, додають борошно, ванілін і з’єднують з банановою масою. Пиріг випікають в духовці. Готовий десерт охолоджують, прикрашають свіжими фруктами, варенням, горіхами, кремом і подають до чаю або кави.