Пиріг з персиками

Пиріг з персиками може поліпшити настрій навіть в самий похмурий день, нагадавши навіть одним своїм виглядом про літньому сонечку. Фруктовий аромат і ніжний смак обов’язково знайдуть відгук у всіх любителів домашньої випічки, незалежно від віку і кулінарних уподобань. Якщо страву, до того ж, красиво оформити, воно стане легко перетворитися в презентабельний десерт для святкового столу.
Найчастіше пиріг з персиками готують на основі бісквітного тіста, збиваючи яйця з цукром і додати борошно. Тим не менш, таку начинку можна зустріти і в будь-якому іншому рецепті. Листкове, дріжджове або пісочне тісто також відмінно підійдуть для пирога. Персики можна використовувати свіжі або консервовані, нарізати їх кубиками, часточками або половинками.
Разом з персиками в пиріг кладуть будь-які інші фрукти на свій розсуд. Найчастіше перевага віддається яблуках, грушах або бананами. Також можна використовувати всі види горіхів, сир, безе, шоколад і ін
Пиріг з персиками легко перетворюється в торт, якщо просто корж розділити на кілька шарів і перемазати їх кремом. Найкраще підійде сметанний, або ж збиті вершки. Зверху десерт прикрашають глазур’ю, горіхами, тертим шоколадом, фруктами та іншими декоративними елементами на свій смак.