Пиріг з персиками може поліпшити настрій навіть в самий похмурий день, нагадавши навіть одним своїм виглядом про літньому сонечку. Фруктовий аромат і ніжний смак обов’язково знайдуть відгук у всіх любителів домашньої випічки, незалежно від віку і кулінарних уподобань. Якщо страву, до того ж, красиво оформити, воно стане легко перетворитися в презентабельний десерт для святкового столу.
Найчастіше пиріг з персиками готують на основі бісквітного тіста, збиваючи яйця з цукром і додати борошно. Тим не менш, таку начинку можна зустріти і в будь-якому іншому рецепті. Листкове, дріжджове або пісочне тісто також відмінно підійдуть для пирога. Персики можна використовувати свіжі або консервовані, нарізати їх кубиками, часточками або половинками.
Разом з персиками в пиріг кладуть будь-які інші фрукти на свій розсуд. Найчастіше перевага віддається яблуках, грушах або бананами. Також можна використовувати всі види горіхів, сир, безе, шоколад і ін
Пиріг з персиками легко перетворюється в торт, якщо просто корж розділити на кілька шарів і перемазати їх кремом. Найкраще підійде сметанний, або ж збиті вершки. Зверху десерт прикрашають глазур’ю, горіхами, тертим шоколадом, фруктами та іншими декоративними елементами на свій смак.
Пиріг з консервованими персиками в мультиварці
Ще один простий спосіб зробити смачний десерт в мультиварці. Пиріг вийде рум’яним, м’яким і досить пишним. Рекомендується дати йому охолонути в самій мультиварці, не використовуючи режиму «Підігрів» і не виймаючи блюдо з чаші. Потім можна буде дістати його з допомогою насадки для приготування на пару.
Інгредієнти:
- ½ Склянки цукру;
- 1 склянка борошна;
- 3 яйця;
- ½ Ч. л. соди;
- 300 г консервованих персиків;
- 40 г вершкового масла;
- 1 щіпка солі.
Спосіб приготування:
- Акуратно відокремити жовтки від білків і помістити в різні миски.
- До білків додати сіль, добре збити і поступово ввести цукор.
- Продовжувати збивати білки до повного розчинення цукру.
- Також збити жовтки, перелити до білків і перешкодити.
- Додати борошно і соду, замісити тісто до однорідності.
- Вершкове масло розм’якшити, покласти в тісто і ще раз ретельно перемішати.
- Перелити отриману масу в змащену чашу мультиварки.
- Персики нарізати кубиками або часточками, попередньо злив рідина.
- Рівномірно розподілити фрукти поверх тіста.
- Готувати пиріг 45 хвилин в режимі «Випічка».
Сирний пиріг з персиками і яблуками
Ідеальний рецепт для любителів домашньої випічки з фруктовими начинками. Яблука дуже добре поєднуються з персиками і доповнюють смак пирога. Завдяки сиру він стає ще більш ніжним і повітряним. У тісто можна також додати подрібнені волоські горіхи.
Інгредієнти:
- 200 г вершкового масла;
- 300 г борошна;
- 100 г цукрової пудри;
- 1 щіпка солі;
- 4 яйця;
- 60 г цукру;
- 3 ст. л. сметани;
- 1 яблуко;
- 2 персика;
- 400 г сиру;
- 4 ч. л. крохмалю;
- 1 пакетик ванільного цукру.
Спосіб приготування:
- Масло нагріти до кімнатної температури, змішати з цукровою пудрою.
- 2 яйця розділити на білок і жовток, жовтки додати до масла.
- Змішати борошно з сіллю і просіяти гіркою.
- У центр гірки викласти в масляну суміш.
- Швидко вимісити тісто до однорідності і поставити в холодильник на півгодини.
- Сир подрібнити в блендері, додати яйця і добре перешкодити.
- Ввести цукор, крохмаль і сметану, ще раз подрібнити все в блендері до однорідної маси.
- Змастити форму, викласти тісто і сформувати бортики.
- Покрити тісто сирною масою.
- Фрукти нарізати тонкими скибочками і “втопити” в начинці.
- Розігріти духовку до 190 градусів і випікати пиріг 35 хвилин.
Тепер ви знаєте, як готувати пиріг з персиками. Приємного апетиту!
Пиріг з персиками – це свіже, смачне блюдо, яке здорово урізноманітнює звичний список домашньої випічки. Приготувати його можна і зі свіжими, і з консервованими фруктами, так що такий десерт легко прикрасить стіл навіть взимку. Особливих тонкощів, як спекти пиріг з персиками, немає, але кілька загальних рекомендацій допоможуть початківцям кулінарам:
- Щоб пиріг з персиками в мультиварці не пригорав, змастіть не тільки дно, але і стінки;
- Консервовані персики перед приготуванням потрібно викласти на тарілку і дати їм стекти;
- Збивати яйця з цукром для бісквіта необхідно від 10 до 15 хвилин;
- Перевірити пиріг на готовність можна за допомогою сірника або іншої дерев’яної палички, проткнувши нею тісто. Вона повинна бути повністю суха;
- Чистити персики для пирога не потрібно, достатньо їх ретельно помити.