Ніжний гороховий суп-пюре виходить з елементарних інгредієнтів: курячого бульйону, овочів і власне гороху. При подачі добре посипати страву сухариками.
Інгредієнти:
Куряче м’ясо для бульйону – 300 р.
Горох – 200 р.
Картопля – 200 р.
Морква – 100 р.
Сіль, приправи за смаком.
Сухарики для подачі за бажанням.
Процес приготування:
З будь-якої частини курячої туші зварити бульйон. Готується він близько 40-50 хвилин. При варінні треба знімати з’являється піну.
Горох замочити заздалегідь на кілька годин, після промити і варити в бульйоні. Якщо ви придбали швидко разваривающийся продукт, можна просто промити горошини і відразу відправити в бульйон. Нехай вариться до розм’якшення (мінімум 40 хвилин).
Моркву і картоплю нарізаємо в довільній формі – чим дрібніше нарізка, тим швидше приготуються овочі. Кинути їх у суп і тримати ємність на вогні ще хвилин 20-30.
Коли всі компоненти дійдуть до стану повної готовності, зняти суп з вогню і дати йому трохи охолонути.
Включити блендер і подрібнити всі компоненти супу разом, щоб вийшло якомога більш однорідне пюре. Куряче м’ясо можна попередньо дістати з каструлі і додати в суп пізніше, порвавши на волокна, або взагалі не додавати.
Поставити суп-пюре знову на вогонь, посолити його, приправити за смаком, прогріти до потрібного стану.
Підсушити кубики батона в духовці або взяти готові сухарики і посипати ними розлитий по тарілках гороховий суп-пюре.