Гороховий суп – 10 рецептів з фото покроково

Як правильно приготувати гороховий суп в мультиварці

При готуванні горохового супу в мультиварці використовуються режими «смаження» (або «випічка») і «гасіння». Горошини краще брати колоті – вони досить швидко розм’якшуються без замочування або з мінімальною витримкою у воді.

Інгредієнти:

  • Горох колотий – 1,5 ст.
  • Ковбаски для гриля – 2 шт.
  • Копчені реберця – 200 р.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля – 1 головка.
  • Сіль і рослинне масло.
  • Спеції: орегано, кмин, базилік, чорний перець.

Процес приготування:

  • Залити горох водою приблизно на годину. Якщо з якоїсь причини цей етап ви пропускаєте, будьте готові витратити на варіння гороху більше часу.
  • У режимі «смаження» (в інших моделях мультиварок – «випічка») обсмажити подрібнений маленькими кубиками цибулю. Для цього достатньо 3-5 хвилин.
  • Ковбаски для гриля викласти до цибулі, кілька хвилин обсмажити з усіх сторін.
  • Копчені реберця – наступні в черзі для приміщення в чашу мультиварки. Їх треба потримати з ковбасками і цибулею теж пару хвилин.
  • Після відправити в кухонний агрегат нарізану кубиками картоплю і промитий горох. Солі всипати трошки (краще досолити пізніше), покласти приправи за смаком.
  • Змінити колишній режим на функцію «гасіння», задати час – 2 години. Стежити, щоб не витікала рідина з мультиварки. Цього не станеться, якщо не був перевищений допустимий рівень води. Якщо все ж суп норовить «вибігти», періодично відкривайте кришку мультиварки, знімайте пінку і помішуйте.
  • Готовий суп з мультиварки розкласти по порційних тарілках і прикрасити зеленню за бажанням.
  • Приємного апетиту!