Як правильно приготувати гороховий суп в мультиварці
При готуванні горохового супу в мультиварці використовуються режими «смаження» (або «випічка») і «гасіння». Горошини краще брати колоті – вони досить швидко розм’якшуються без замочування або з мінімальною витримкою у воді.
Інгредієнти:
Горох колотий – 1,5 ст.
Ковбаски для гриля – 2 шт.
Копчені реберця – 200 р.
Картопля – 3 шт.
Цибуля – 1 головка.
Сіль і рослинне масло.
Спеції: орегано, кмин, базилік, чорний перець.
Процес приготування:
Залити горох водою приблизно на годину. Якщо з якоїсь причини цей етап ви пропускаєте, будьте готові витратити на варіння гороху більше часу.
У режимі «смаження» (в інших моделях мультиварок – «випічка») обсмажити подрібнений маленькими кубиками цибулю. Для цього достатньо 3-5 хвилин.
Ковбаски для гриля викласти до цибулі, кілька хвилин обсмажити з усіх сторін.
Копчені реберця – наступні в черзі для приміщення в чашу мультиварки. Їх треба потримати з ковбасками і цибулею теж пару хвилин.
Після відправити в кухонний агрегат нарізану кубиками картоплю і промитий горох. Солі всипати трошки (краще досолити пізніше), покласти приправи за смаком.
Змінити колишній режим на функцію «гасіння», задати час – 2 години. Стежити, щоб не витікала рідина з мультиварки. Цього не станеться, якщо не був перевищений допустимий рівень води. Якщо все ж суп норовить «вибігти», періодично відкривайте кришку мультиварки, знімайте пінку і помішуйте.
Готовий суп з мультиварки розкласти по порційних тарілках і прикрасити зеленню за бажанням.