Гороховий суп – 10 рецептів з фото покроково

Смачний гороховий суп з куркою в каструлі

Для цього супу підійде будь куряче м’ясо: грудинка, стегна, крильця або гомілки. Суп виходить легким, але досить поживним, особливо гарний він у холодну погоду, коли потрібно зігрітися та отримати заряд енергії.

Інгредієнти:

  • Куряче м’ясо – 300-400 р.
  • Горох сушений – близько 1 ст.
  • Моркву і цибулю – по 1 шт.
  • Картопля – 300 р.
  • Сіль, спеції за смаком.

Процес приготування:

  • Зазначений обсяг гороху заздалегідь замочити у воді на кілька годин. Якщо пропустити цей етап, горох доведеться варити кілька годин.
  • Куряче м’ясо порізати шматками. Можна відразу варити шматочки зручної для вживання величини або обробити великі шматки на більш дрібні після варіння. Залити м’ясо водою (обсяг повинен бути приблизно дорівнює бажаного обсягу супу) і поставити на плиту.
  • Після закипання води видалити піну (міняти воду не потрібно), всипати до м’яса промитий після замочування горох і варити обидва компоненти разом близько 40 хвилин на середній потужності.
  • Цибулю і моркву, нарізану кубиками, підсмажити на сковороді. Вони мають лише «прихватиться». Можна додати до них зелень, сухі трави. Після обжарювання закинути овочі в каструлю до м’яса з горохом.
  • Картоплю порізати на невеликі кубики і всипати в каструлю. Перемішати вариво і тримати на вогні під кришкою хвилин 20.
  • Після додавання солі, лаврового листа й інших спецій поварити суп 10 хвилин, потомити при вимкненому вогні ще 5 хвилин і подавати на стіл. Разом з гороховим супом доречно запропонувати смажені грінки або тости, прісні булочки або свіжий хліб.
  • Приємного апетиту!