Гороховий суп – 10 рецептів з фото покроково

Пісний гороховий суп без м’яса

Гороховий суп без м’яса вийде не менш насиченим і ситним, якщо використовувати достатню кількість овочів і добре розварити горох. А ароматні спеції – орегано, базилік, майоран – додадуть страві приголомшливий аромат.

Інгредієнти:

  • Сушений горох колотий – 1 ст.
  • Картопля – 5 шт.
  • Морква і цибуля – 2 шт. по
  • Зелень кропу і петрушки.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Майоран, орегано, базилік – по ¼ ч. л.
  • Сіль, рослинне масло.
  • Сухарики житні для подачі.

Процес приготування:

  • Горох, промитий водою, поставити варитися на плиту. Коли закипить, ложкою зібрати піну і зменшити вогонь до маленького. Накрити кришкою і варити десь 1,5 години. Можна для прискорення процесу додати у воду чайну ложку соди. Також можна скористатися скороваркой. Є ще одна хитрість для швидкого приготування: горох потрібно проварити близько півгодини, потім змолоти або потовкти і продовжити готувати. Але блюдо більше буде схожою на суп-пюре.
  • Моркву і цибулю подрібнити зручним методом, а потім обсмажити в маслі і закинути в каструлю. Якщо і рослинного жиру ви не хочете відчувати в пісному супі, можна відправляти овочі варитися в сирому вигляді.
  • Картоплю, порізану у вигляді дрібних кубиків, викласти теж в каструлю. Разом з овочами варити горох хвилин 15-20. В кінці варіння додати ароматні приправи, сіль і багато зелені. Часник «поселити» в супі останнім, подрібнивши ножем або пропустивши через часникодавку.
  • Житніми сухариками посипати пісний гороховий суп при подачі на стіл.
  • Приємного апетиту!