Гороховий суп – 10 рецептів з фото покроково

Простий покроковий рецепт горохового супу з яловичиною

Для яловичого бульйону краще використовувати голяшку без кістки, але можна й іншу частину туші. Щоб суп був не тільки смачним, але і естетичним, бульйон краще процідити перед закладкою в нього рецептурних компонентів.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 400-500 р.
  • Горох – 200 р.
  • Картопля – 300 р.
  • Моркву і цибулю – по 100 р.
  • Лавровий лист, перець горошком, сушені трави, сіль.

Процес приготування:

  • Шматок яловичини розділити на частини, дістати жили і плівки, залити водою. Після закипання зменшити вогонь, потримати м’ясо на плиті кілька хвилин. Після змінити воду і опустити в неї промиту яловичину. Варити бульйон з лавровим листом, горошинами перцю близько півтора годин. М’ясо вийняти, а рідку основу пропустити через марлю. Бульйон стане світлим, приємним на вигляд.
  • Горох, розмочений у воді, потрібно варити паралельно з бульйоном в іншій ємності. Коли він почне розвалюватися, з’єднати з процідженим бульйоном і продовжувати варити суп.
  • Готову яловичину порізати шматочками і повернути в рідку основу.
  • Приготувати засмажку з цибулі і моркви і відправити її в бульйон з горохом.
  • Картопляні кубики викласти в каструлю слідом за засмажкою. Варити гороховий суп разом з овочами ще хвилин 20.
  • Додати супу виражений смак за допомогою приправ і солі. Можна використовувати суміш трав для м’ясного бульйону або окремі трави: орегано, майоран, базилік і т. д. Перед подачею можна посипати суп з сухариками і зеленню.
  • Приємного апетиту!