Простий покроковий рецепт горохового супу з яловичиною
Для яловичого бульйону краще використовувати голяшку без кістки, але можна й іншу частину туші. Щоб суп був не тільки смачним, але і естетичним, бульйон краще процідити перед закладкою в нього рецептурних компонентів.
Шматок яловичини розділити на частини, дістати жили і плівки, залити водою. Після закипання зменшити вогонь, потримати м’ясо на плиті кілька хвилин. Після змінити воду і опустити в неї промиту яловичину. Варити бульйон з лавровим листом, горошинами перцю близько півтора годин. М’ясо вийняти, а рідку основу пропустити через марлю. Бульйон стане світлим, приємним на вигляд.
Горох, розмочений у воді, потрібно варити паралельно з бульйоном в іншій ємності. Коли він почне розвалюватися, з’єднати з процідженим бульйоном і продовжувати варити суп.
Готову яловичину порізати шматочками і повернути в рідку основу.
Приготувати засмажку з цибулі і моркви і відправити її в бульйон з горохом.
Картопляні кубики викласти в каструлю слідом за засмажкою. Варити гороховий суп разом з овочами ще хвилин 20.
Додати супу виражений смак за допомогою приправ і солі. Можна використовувати суміш трав для м’ясного бульйону або окремі трави: орегано, майоран, базилік і т. д. Перед подачею можна посипати суп з сухариками і зеленню.