Запіканка з кабачків

Запіканка з кабачків і картоплі з м’ясом

Рецепт трохи незвичайний, оскільки всі інгредієнти заздалегідь готуються на сковороді, а лише потім відправляються в духовку. Тим не менш, завдяки такому підходу, всі продукти ідеально поєднуються, не пригорають і не залишаються сирими. Духова шафа знадобиться лише для того, щоб розтопити сир. При бажанні можна використовувати мікрохвильову піч.
Інгредієнти:

  • 6 картоплин;
  • 2 кабачка;
  • 500 г фаршу;
  • 120 г твердого сиру;
  • 50 г вершкового масла;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Очистити і зварити картоплю в підсоленій воді.
  • Зробити пюре, підливаючи воду, в якій варилася картопля, і додати вершкове масло.
  • Розігріти сковороду з рослинним маслом, викласти фарш.
  • Фарш посолити і поперчити, часто помішуючи, довести до готовності.
  • З кабачків зняти шкірку і видалити насіння, натерти овочі на крупній тертці.
  • Викласти кабачок, окремо про інших інгредієнтів, на розігріту сковороду і обсмажити.
  • Деко змастити олією, викласти першим шаром картоплю, потім по черзі кабачки і фарш.
  • Посипати блюдо зверху тертим сиром і поставити деко в духовку.
  • Готувати 10 хвилин при 180 градусах.

Тепер ви знаєте, як готувати запіканка з кабачків. Приємного апетиту!
Запіканка з кабачків – смачне домашнє блюдо, що дозволяє проявляти фантазію і вдосконалювати свої кулінарні здібності. Рецепти з м’ясом відмінно підійдуть для сімейного вечері, а овочеві запіканки стануть приємним різноманітністю для тих, хто стежить за фігурою. Кілька порад допоможуть приготувати це блюдо на вищому рівні:

  • Перед тим, як приготувати запіканку з кабачків, кабачки потрібно викласти в глибоку тарілку і посипати сіллю. Так вони віддадуть зайву гіркоту;
  • Якщо під час підготовки овочі або фарш дають занадто багато вологи, достатньо їх просто трохи віджати;
  • Кабачки готуються досить швидко, тому їх не обов’язково дуже сильно подрібнювати. Якщо любите більш явний смак кабачка, не тріть його на тертці, а просто дрібно наріжте;
  • Подрібнювати кабачки в блендері не рекомендується – вони можуть безповоротно втратити форму і перетвориться в рідке пюре, яке не підійде для запіканки.