Запіканка з кабачків і картоплі з м’ясом
Рецепт трохи незвичайний, оскільки всі інгредієнти заздалегідь готуються на сковороді, а лише потім відправляються в духовку. Тим не менш, завдяки такому підходу, всі продукти ідеально поєднуються, не пригорають і не залишаються сирими. Духова шафа знадобиться лише для того, щоб розтопити сир. При бажанні можна використовувати мікрохвильову піч.
Інгредієнти:
- 6 картоплин;
- 2 кабачка;
- 500 г фаршу;
- 120 г твердого сиру;
- 50 г вершкового масла;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Очистити і зварити картоплю в підсоленій воді.
- Зробити пюре, підливаючи воду, в якій варилася картопля, і додати вершкове масло.
- Розігріти сковороду з рослинним маслом, викласти фарш.
- Фарш посолити і поперчити, часто помішуючи, довести до готовності.
- З кабачків зняти шкірку і видалити насіння, натерти овочі на крупній тертці.
- Викласти кабачок, окремо про інших інгредієнтів, на розігріту сковороду і обсмажити.
- Деко змастити олією, викласти першим шаром картоплю, потім по черзі кабачки і фарш.
- Посипати блюдо зверху тертим сиром і поставити деко в духовку.
- Готувати 10 хвилин при 180 градусах.
Тепер ви знаєте, як готувати запіканка з кабачків. Приємного апетиту!
Запіканка з кабачків – смачне домашнє блюдо, що дозволяє проявляти фантазію і вдосконалювати свої кулінарні здібності. Рецепти з м’ясом відмінно підійдуть для сімейного вечері, а овочеві запіканки стануть приємним різноманітністю для тих, хто стежить за фігурою. Кілька порад допоможуть приготувати це блюдо на вищому рівні:
- Перед тим, як приготувати запіканку з кабачків, кабачки потрібно викласти в глибоку тарілку і посипати сіллю. Так вони віддадуть зайву гіркоту;
- Якщо під час підготовки овочі або фарш дають занадто багато вологи, достатньо їх просто трохи віджати;
- Кабачки готуються досить швидко, тому їх не обов’язково дуже сильно подрібнювати. Якщо любите більш явний смак кабачка, не тріть його на тертці, а просто дрібно наріжте;
- Подрібнювати кабачки в блендері не рекомендується – вони можуть безповоротно втратити форму і перетвориться в рідке пюре, яке не підійде для запіканки.