Запіканка з сиру

Запіканка з сиру – улюблене блюдо не тільки дорослих, але і дітей. Якщо перше воно приваблює своїми корисними властивостями, то другі в захваті від солодкого смаку і ніжної консистенції. До всього іншого, така страва під силу будь-якому кулінару, а продукти, що входять до його складу знайдуться в кожному холодильнику.
Сир для запіканки підійде практично будь-який. Для дієтичного страви – знежирений, для більш поживного десерту – 9типроцентный і вище. Зерна в сирі також можуть бути різної величини, тому зазвичай його подрібнюють до пюреобразного стану за допомогою блендера, або ж просто розминають виделкою.
Щоб запіканка була більш ситної, пишною і добре тримала форму, в неї додають борошно і манну крупу. Також зв’язує продуктом для решти інгредієнтів виступають курячі яйця. В якості основи можна використовувати будь-які макаронні вироби, будь то ріжки або вермішель.
Для приготування запіканки з сиру підійде духовка, мультиварка і навіть мікрохвильовка. Крім того, існують рецепти, в яких це блюдо запікається на сковороді.
В сирне тісто запіканки часто додають овочі, ягоди і фрукти. Фаворитами вважаються яблука, морква і гарбуз. Зверху запіканку можна полити будь-яким сиропом, варенням, глазур’ю або згущеним молоком.