Запіканка з кабачків

Запіканка з кабачків з фаршем і помідорами

Ситна запіканка для вечері в сімейному колі. Поєднання продуктів дуже просте, тому страва завжди виходить смачним. Сметану можна замінити майонезом, але калорійність страви трохи зросте.
Інгредієнти:

  • 3 кабачка;
  • 450 г помідорів;
  • 1 цибулина;
  • 500 г фаршу;
  • 2 яйця;
  • 200 г твердого сиру;
  • 200 г сметани;
  • 2 ст. л. томатної пасти;
  • 10 г вершкового масла;
  • 20 мл рослинного масла;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Цибулю почистити, нашаткувати і обсмажити на олії 5-7 хвилин.
  • У сковороду з цибулею викласти фарш, перешкодити і смажити ще стільки ж.
  • Додати до м’яса томатну пасту, перемішати і тушкувати, поки не приготується фарш.
  • Яйця розбити в чашу блендера, додати сметану і збити.
  • Кабачки почистити і натерти, помідори нарізати кружечками.
  • Змастити деко вершковим маслом, викласти фарш.
  • Поверх фаршу засипати кабачок, розрівняти і залити сметанною заправкою.
  • Наступним шаром викласти помідори і зверху посипати тертим сиром.
  • Запікати 30-40 хвилин в духовій шафі, розігрітому до 180 градусів.