Запіканка з кабачків з фаршем і помідорами
Ситна запіканка для вечері в сімейному колі. Поєднання продуктів дуже просте, тому страва завжди виходить смачним. Сметану можна замінити майонезом, але калорійність страви трохи зросте.
Інгредієнти:
- 3 кабачка;
- 450 г помідорів;
- 1 цибулина;
- 500 г фаршу;
- 2 яйця;
- 200 г твердого сиру;
- 200 г сметани;
- 2 ст. л. томатної пасти;
- 10 г вершкового масла;
- 20 мл рослинного масла;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Цибулю почистити, нашаткувати і обсмажити на олії 5-7 хвилин.
- У сковороду з цибулею викласти фарш, перешкодити і смажити ще стільки ж.
- Додати до м’яса томатну пасту, перемішати і тушкувати, поки не приготується фарш.
- Яйця розбити в чашу блендера, додати сметану і збити.
- Кабачки почистити і натерти, помідори нарізати кружечками.
- Змастити деко вершковим маслом, викласти фарш.
- Поверх фаршу засипати кабачок, розрівняти і залити сметанною заправкою.
- Наступним шаром викласти помідори і зверху посипати тертим сиром.
- Запікати 30-40 хвилин в духовій шафі, розігрітому до 180 градусів.