Запіканка з фаршем

Запіканка з фаршем – ситне і дуже просте блюдо, яке може бути приготовлено практично з будь-яких інгредієнтів. Його рецепти допомагають не тільки швидко нагодувати всю сім’ю, але і позбутися від надлишків продуктів. Весь процес зазвичай займає не більше півгодини.
Основою для запіканки можуть служити овочі, макарони або вермішель, картопляне пюре, рис і всі види каш. При цьому спосіб приготування практично не відрізняється. Достатньо лише шарами викласти фарш з одним з перерахованих продуктів і запекти все в духовці або мультиварці.
М’ясо для фаршу можна вибирати будь-яку (підійде також і риба). Смак страви від цього буде змінюватися, але все одно залишиться на висоті. Перед приготуванням фарш обов’язково трохи обсмажують з цибулею і спеціями.
Щоб запіканки виходили більш соковитими, використовують різні види заливок. Це можуть бути будь-які молочні продукти (молоко, вершки, сметана), майонез, томатна паста, яйця та ін.
Подавати запіканку з фаршем до столу можна і гарячою та охолодженою. В кінці приготування рекомендується посипати її тертим сиром, щоб вийшла красива рум’яна кірочка. Для прикраси також підійде будь-яка зелень. Її можна додати в один з шарів запіканки, або ж в усі відразу.