Запіканка з кабачків

Запіканка з кабачків і баклажанів в духовці

Важко уявити собі краще овочеве поєднання, ніж кабачки з баклажанами в духовці. При запіканні овочі не втрачають свій аромат і корисні властивості, тому страву можна сміливо віднести до розряду здорового харчування. Якщо ви не уявляєте собі запіканку без сиру, можете додати будь-який сорт на свій розсуд.
Інгредієнти:

  • 800 г баклажанів;
  • 700 г кабачків;
  • 1,2 кг помідорів;
  • 2 цибулини;
  • 200 г болгарського перцю;
  • 4 зубчики часнику;
  • 4 ст. л. свіжої зелені;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Кабачки і баклажани нарізати кружечками по 1 см в товщину, пересипати сіллю і залишити на 15 хвилин.
  • Дрібно нарізати цибулю, обсмажити до прозорості з додаванням рослинної олії.
  • Половину з приготованих помідорів обдати окропом і зняти з них шкірку.
  • Очищені помідори подрібнити в блендері до стану пюре, додати сіль, перець, перешкодити.
  • Залити томатний соус в сковороду з цибулею і довести до кипіння.
  • Нарізати дрібними кубиками болгарський перець і засипати в соус.
  • Продовжувати гасити овочі ще 10 хвилин.
  • Решта помідори нарізати кружечками.
  • У глибоку форму по колу викласти шматочки кабачки, баклажани і помідори, як показано на фото.
  • Залити овочі томатною заправкою.
  • Часник і зелень подрібнити, посипати поверх страви.
  • Запікати при 180 градусах близько 1 години.