Запіканка з кабачків і баклажанів в духовці
Важко уявити собі краще овочеве поєднання, ніж кабачки з баклажанами в духовці. При запіканні овочі не втрачають свій аромат і корисні властивості, тому страву можна сміливо віднести до розряду здорового харчування. Якщо ви не уявляєте собі запіканку без сиру, можете додати будь-який сорт на свій розсуд.
Інгредієнти:
- 800 г баклажанів;
- 700 г кабачків;
- 1,2 кг помідорів;
- 2 цибулини;
- 200 г болгарського перцю;
- 4 зубчики часнику;
- 4 ст. л. свіжої зелені;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Кабачки і баклажани нарізати кружечками по 1 см в товщину, пересипати сіллю і залишити на 15 хвилин.
- Дрібно нарізати цибулю, обсмажити до прозорості з додаванням рослинної олії.
- Половину з приготованих помідорів обдати окропом і зняти з них шкірку.
- Очищені помідори подрібнити в блендері до стану пюре, додати сіль, перець, перешкодити.
- Залити томатний соус в сковороду з цибулею і довести до кипіння.
- Нарізати дрібними кубиками болгарський перець і засипати в соус.
- Продовжувати гасити овочі ще 10 хвилин.
- Решта помідори нарізати кружечками.
- У глибоку форму по колу викласти шматочки кабачки, баклажани і помідори, як показано на фото.
- Залити овочі томатною заправкою.
- Часник і зелень подрібнити, посипати поверх страви.
- Запікати при 180 градусах близько 1 години.