Кабачкова ікра з майонезом

Кабачкова ікра з майонезом – це овочеве блюдо, яке найчастіше заготовляють на зиму сучасні господині. Справа в тому, що для нього потрібно мінімум інгредієнтів, які завжди є під рукою. При цьому і саме приготування досить просте і зрозуміле навіть починаючому кулінару. Готове ласощі може простояти в коморі або в холодильнику всю зиму, постійно радуючи своїм відмінним смаком і вітамінним складом. Втім, можна зробити ікру з кабачків на майонезі і для моментального використання – довго настоюватися цієї страви не потрібно.
До складу кабачкової ікри можуть входити і інші овочі, які дозволяють урізноманітнити смак цієї закуски. Так, багатьом подобається поєднувати з кабачками болгарський перець, часник, моркву, цибулю та ін. Практично в кожному рецепті ікри обов’язково зустрічаються помідори. Вони можуть бути представлені у свіжому вигляді, але частіше використовують томатну пасту, сік або пюре.
Якщо мова йде про заготовки на зиму, то до складу кабачкової ікри додають оцет. Він є самим доступним консервантом і надовго зберігає смакові якості страви. Овочі для ікри просто відварюють і подрібнюють, іноді кладуть у свіжому вигляді. При цьому зберігаються всі вітаміни і корисні речовини.
Можна подавати ікру до столу гарячою або холодною. Деякі використовують її у вигляді салату чи гарнір до м’ясних і рибних страв, інші ж воліють вживати це ласощі у ролі закуски. Його можна намазати на хліб і отримати дуже соковиті бутерброди. Для святкового столу буде досить покласти ікру з кабачків в красиву глибоку тарілку і поставити на стіл.

Домашня кабачкова ікра з майонезом на зиму

Кабачкова ікра – це, мабуть, найпопулярніше блюдо, яке можна придумати з цього овоча. За цим рецептом вийде дуже ніжна і ароматна закуска. Червоний перець додасть їй пікантну нотку, але це тільки прикрасить загальну картину смаку. Якщо ви категорично проти гострих страв, то виключіть цю приправу, а також трохи зменшіть кількість часнику. Найкраще зробити пюре з свіжих томатів, але завжди можна замінити їх будь-яким томатним соусом або пастою на свій розсуд.
Інгредієнти:

  • 3 кг кабачків;
  • 100 мл рослинного масла;
  • 250 г майонезу;
  • 250 мл томатного пюре;
  • 1 ст. л. солі;
  • 2 ст. л. оцту;
  • 100 г цукру;
  • 10 зубчиків часнику;
  • 1 ч. л. червоного меленого перцю.

Спосіб приготування:

  • Кабачки очистити від шкірки і насіння, нарізати великими кубиками.
  • Пропустити кабачки через м’ясорубку, слідом прокрутити зубчики часнику.
  • До отриманої суміші кабачків і часнику додати томатне пюре і майонез.
  • Приправити овочі сіллю, цукром і перцем, влити в ікру рослинне масло і все добре перемішати.
  • Гасити овочеву суміш на невеликому вогні 3 години, в самому кінці додати оцет.
  • Ікру розкласти в стерильні банки, закатати кришками.

Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою в мультиварці

Багато господинь вважають за краще готувати кабачкову ікру саме в мультиварці. Так весь процес стає набагато простіше, адже за стравою не доведеться наглядати – можна сміливо довірити його своєю кухонною помічниці. Якщо під рукою не виявиться блендера, можна скористатися звичайною м’ясорубкою для подрібнення кабачків. Проте варто враховувати, що при використанні м’ясорубки в кабачках залишається більше соку, і ікра вийде більш рідкою.
Інгредієнти:

  • 1,5 кг кабачків;
  • 3 цибулини;
  • 100 г томатної пасти;
  • 100 г майонезу;
  • 1 ст. л. цукру;
  • ½ Склянки рослинного масла;
  • ½ Ст. л. солі;
  • Чорний перець.

Спосіб приготування:

  • Нарізати цибулю дрібними кубиками, в чашу мультиварки залити рослинне масло.
  • Слідом додати в чашу цибулю, сіль, трохи чорного перцю, сіль і томатну пасту.
  • Всі інгредієнти добре перемішати і включити режим «Гасіння».
  • Періодично помішуючи вміст мультиварки, готувати у цьому режимі 20 хвилин.
  • Отриману суміш перекласти з мультиварки в глибоку тарілочку.
  • Кабачки почистити, видалити насіння, подрібнити овочі з допомогою блендера.
  • Викласти в чашу мультиварки кабачки і майонез, перемішати.
  • Готувати кабачків режимі «Гасіння»1 годину 20 хвилин, іноді помішуючи блюдо.
  • Додати в каструлю суміш цибулі і томатної пасти, ще раз перемішати і продовжувати тушкувати ще 40 хвилин.
  • Після звукового сигналу можна подавати ікру до столу або загорнути в чисті банки.

Тепер ви знаєте, як готувати кабачкову ікру з майонезом. Приємного апетиту!
Кабачкова ікра з майонезом – це доступна, корисна і дуже смачна закуска з різних овочів. Смак цього частування знайомий кожному, але це не заважає постійно експериментувати в процесі приготування страви, отримуючи нові пікантні нотки. Для цього потрібна лише кулінарна фантазія і кілька рекомендацій, як готувати кабачкову ікру з майонезом:

  • Якщо ви хочете заготовити кабачкову ікру на зиму, то обов’язково перекладайте її в баночки відразу ж полі приготування, поки суміш ще гаряча. Остуджувати банки потрібно догори дном під теплою ковдрою, щоб не було різкого перепаду температури;
  • Якщо ви хочете відразу подавати ікру до столу, то рекомендується дати їй трохи настоятися і охолонути;
  • З кабачків потрібно обов’язково видалити великі кісточки, інакше вони можуть гірчити;
  • Ікра може довго зберігатися в загорнених баночок, але після їх відкриття продукт слід вжити в їжу протягом 3-х днів, інакше він просто зіпсується;
  • У кабачкову ікру можна додати будь-які інші овочі: болгарський перець, помідори, морква, баклажани, цибулю та ін. Їх досить точно так само подрібнити в блендері або попустити через м’ясорубку і тушкувати разом з кабачками;
  • Урізноманітнити смак і колір кабачкової ікри допоможе свіжа зелень. Ця закуска відмінно поєднується з петрушкою, кропом, базиліком і пр.