Кабачкова ікра з майонезом

Кабачкова ікра з майонезом – це овочеве блюдо, яке найчастіше заготовляють на зиму сучасні господині. Справа в тому, що для нього потрібно мінімум інгредієнтів, які завжди є під рукою. При цьому і саме приготування досить просте і зрозуміле навіть починаючому кулінару. Готове ласощі може простояти в коморі або в холодильнику всю зиму, постійно радуючи своїм відмінним смаком і вітамінним складом. Втім, можна зробити ікру з кабачків на майонезі і для моментального використання – довго настоюватися цієї страви не потрібно.
До складу кабачкової ікри можуть входити і інші овочі, які дозволяють урізноманітнити смак цієї закуски. Так, багатьом подобається поєднувати з кабачками болгарський перець, часник, моркву, цибулю та ін. Практично в кожному рецепті ікри обов’язково зустрічаються помідори. Вони можуть бути представлені у свіжому вигляді, але частіше використовують томатну пасту, сік або пюре.
Якщо мова йде про заготовки на зиму, то до складу кабачкової ікри додають оцет. Він є самим доступним консервантом і надовго зберігає смакові якості страви. Овочі для ікри просто відварюють і подрібнюють, іноді кладуть у свіжому вигляді. При цьому зберігаються всі вітаміни і корисні речовини.
Можна подавати ікру до столу гарячою або холодною. Деякі використовують її у вигляді салату чи гарнір до м’ясних і рибних страв, інші ж воліють вживати це ласощі у ролі закуски. Його можна намазати на хліб і отримати дуже соковиті бутерброди. Для святкового столу буде досить покласти ікру з кабачків в красиву глибоку тарілку і поставити на стіл.