Запіканка в мультиварці

Батьківщиною запіканки вважається Німеччина, де її вперше приготували в 1866 році. На сьогоднішній день запіканку можна зустріти у всіх куточках світу, як у традиційному варіанті, так і у вигляді лазаньї або пудингу.
Головне достоїнство запіканки – це різноманітність смаків і
інгредієнтів. Якщо в холодильнику залишилося всього і по трохи- пора готувати запіканку! В залежності від обраних продуктів, вона послужить або другою стравою, або ситним десертом.
Основою для запіканки солодкої може служити сир, рис, гречка,
манна крупа, вівсяні пластівці і навіть макарони. До них додають фрукти, сухофрукти, ягоди, різні джеми і варення, горіхи, шоколад і інші солодощі за смаком. Перетворити звичайну запіканку в святковий десерт можна, прикрасивши її зверху глазур’ю, медом, цукровою пудрою або збитими вершками.
Якщо ж запіканка виступає в ролі другої страви, то
ідеальними умовами будуть гриби, м’ясо, картоплю і твердий сир. Крім того, можна легко приготувати овочеву запіканку, наприклад, зі свіжих кабачків. Кращою прикрасою для такої страви стане зелень і соус, що гармонує з інгредієнтами.
У минулі часи кращим спосіб приготування запіканки вважалося
випікання в духовці, але, з появою такого дива техніки, як мультиварка, всє суттєво змінилося. Іноді здається, що мультиварка була створена саме для запіканок – настільки смачними і ніжними вони виходять з її допомогою. До того ж
запіканка в мультиварці суттєво економить час.

Дитяча сирна запіканка в мультиварці

Фото дитячої сирної запіканки в мультиварці

Батьки завжди намагаються давати своїм дітям тільки здорову
і корисну їжу. При цьому кожна дитина вічно вимагає солодощів. Сирна запіканка в мультиварці – це ідеальний компроміс для подібних випадків.
Інгредієнти:

  • 250г сиру;
  • 1 яйце;
  • 3ст.л. сметани;
  • 2ст.л. манної крупи;
  • 3ст.л. розтопленого вершкового масла;
  • 3ст.л. цукру;
  • Родзинки.

Спосіб приготування:
1.
Пропустити сир через м’ясорубку або ретельно
подрібнити вилкою;
2.
Вершкове масло розтопити, додати в сирну масу;
3.
В окремому посуді збити яйце з цукром, додати в
загальну тарілку;
4.
Покласти 3 ложки сметани, ретельно перешкодити;
5.
Додати манну крупу, залишити на кілька хвилин
розбухати;
6.
Родзинки промити і додати до сиру, перемішати;
7.
Чашу мультиварки змастити шматочком вершкового масла,
викласти заготівлю і накрити кришкою;
8.
Вибрати режим «Випічка», встановити таймер на 40 хвилин
та натиснути «Старт»;
9.
Після приготування змастити зверху сметаною.

Картопляна запіканка з яйцем в мультиварці

Фото картопляної запіканки з яйцем в мультиварці

Самий простий і смачний спосіб, як приготувати сніданок для
всій сім’ї. Запіканка виходить ситним і поживним, вимагає мінімум
продуктів і підходить для всіх віків. Швидше за все зробити її в
мультиварці, в даному випадку – мультиварці редмонд.
Інгредієнти:

  • 8 картоплин;
  • 2 яйця;
  • 150г твердого сиру;
  • 50мл молока;
  • 30г вершкового масла;
  • Сіль.

Спосіб приготування:
1.
Картоплю помити, очистити, нарізати кружечками;
2.
На крупній тертці потерти сир;
3.
Вилити молоко в глибоку тарілку розбити яйця і
збити;
4.
До картоплі додати тертий сир, посолити і перемішати;
5.
У чашу мультиварки розтопити вершкове масло, покласти
всередину картопля з сиром;
6.
Зверху вилити яєчну суміш і закрити кришку;
7.
Готувати в режимі «Випічка» 1 годину 20 хвилин.

Рисова запіканка для дітей мультварці

Фото рисової запіканки для дітей в мультиварці

Легка і дуже смачна рисова запіканка, що ідеально
підходить для дитячого шлунка. Нею можна не лише порадувати своїх
домочадців, але і подати гостям як пирога до чаю. В рецепті бере участь
мультиварка філіпс, але можна використовувати і будь-яку іншу.
Інгредієнти:

  • 300г вареного рису;
  • 1 яблуко;
  • 200мл сметани;
  • 2 яйця;
  • 3ст.л. цукру;
  • 1 щіпка солі;
  • 1 щіпка кориці;
  • 20г вершкового масла.

Спосіб
приготування:

1.
У глибоку миску викласти сметану, розбити яйця і
гарненько збити;
2.
До них додати попередньо відварену і остуджений
рис, сіль і 2 ложки цукру;
3.
Яблуко очистити від шкірки, видалити кісточки і нарізати
тонкими скибочками;
4.
Викласти шматочки яблука в миску, посипати ложкою
цукру і корицею, перемішати;
5.
Ємність мультиварки змастити вершковим маслом і викласти
половину рису;
6.
Зверху рівномірно розподілити всі яблука і накрити
другою половиною рисово-яєчної суміші;
7.
Включити програму «Випічка» і виставити таймер на 50
хвилин;

Рибна запіканка з макаронів в мультиварці

Фото рибної запіканки з макаронів в мультиварці

Макарони – універсальна основа для
запіканок. Їх легко можна змішувати з солодкими і солоними інгредієнтами.
Відмінним компаньйоном стане і свіжа сьомга. Сам процес приготування буде проходити
в мультиварці мулинекс.
Інгредієнти:

  • 300 г макаронів (з дірочкою);
  • 300г свіжої сьомги;
  • 100 мл жирних вершків;
  • 100г твердого сиру;
  • Сіль.

Спосіб
приготування:

1.
Відварити макарони до стану напівготовності, воду
злити;
2.
Сьомгу розрізати на невеликі шматочки;
3.
Помістити рибу на прогріту сковороду, злегка
обсмажити;
4.
Залити вершками і протушкувати 15 хвилин;
5.
У чашу мультиварки налити трохи рослинного масла,
викласти ½ макаронів;
6.
Другим шаром викласти тушковану сьомгу і накрити другою
половиною;
7.
Зверху потерти твердий сир (на крупній тертці);
8.
Вибрати режим «Випічка» і готувати під закритою кришкою
40 хвилин.

М’ясна запіканка з фаршем і овочами в мультиварці

Фото м’ясної запіканки з фаршем і овочами в мультиварці

М’ясні запіканки в мультиварці поларіс
виходять дуже ніжними, а саме м’ясо зберігає весь свій сік. Цей рецепт
розрахований на курячий фарш, крім того до нього входять овочі і рис, що перетворює
запіканку з фаршем в корисне і дуже ситне блюдо.
Інгредієнти:

  • 1 кг курячого фаршу;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 1 яйце;
  • 1 помідор;
  • 1 болгарський перець;
  • 1 склянку рису;
  • 1 стакан води;
  • Сіль.

Спосіб
приготування:

1.
Почистити овочі, нарізати цибулю, перець і помідори
кубиками. Моркву потерти на крупній тертці;
2.
Обсмажити овочі на сковороді, додавши трохи
рослинної олії;
3.
У глибоку тарілку викласти готовий фарш, додати
овочі і рис, сире яйце;
4.
Посолити і ретельно перемішати;
5.
У каструлю налити рослинне масло і викласти весь
фарш цілком;
6.
Вибрати режим «Випічка» і запікати 1 годину 20 хвилин;
7.
Злити зайву рідину і подавати до столу.
Тепер ви знаєте, як готувати запіканку в мультиварці. Приємного апетиту!
Запіканка – це блюдо, яке дійсно може задовольнити будь-які
смакові переваги. Для цього достатньо лише вибрати свій унікальний
рецепт. Втім, яку б запіканку ви не готували, вам знадобиться кілька секретів
приготування:

  • Запіканку прийнято подавати гарячою, тим не менш, остигле блюдо більше
    розкриває смакові відтінки, тому не поспішайте нести її до столу;
  • Чим дрібніше будуть інгредієнти для запіканки, тим краще вона пропечеться;
  • Будьте обережні при використанні мультиварки – ємність для випічки
    повинна бути ідеально сухий зовні;
  • Начинку для запіканки можна придумати самостійно, відштовхуючись від
    однією з запропонованих основ: рису, макаронів, картоплі, гречки тощо;
  • В
    мультиварці ідеально виходять омлети, тому в запіканку можна
    сміливо додавати подібні яєчні суміші.