Запіканка в мультиварці

Батьківщиною запіканки вважається Німеччина, де її вперше приготували в 1866 році. На сьогоднішній день запіканку можна зустріти у всіх куточках світу, як у традиційному варіанті, так і у вигляді лазаньї або пудингу.
Головне достоїнство запіканки – це різноманітність смаків і
інгредієнтів. Якщо в холодильнику залишилося всього і по трохи- пора готувати запіканку! В залежності від обраних продуктів, вона послужить або другою стравою, або ситним десертом.
Основою для запіканки солодкої може служити сир, рис, гречка,
манна крупа, вівсяні пластівці і навіть макарони. До них додають фрукти, сухофрукти, ягоди, різні джеми і варення, горіхи, шоколад і інші солодощі за смаком. Перетворити звичайну запіканку в святковий десерт можна, прикрасивши її зверху глазур’ю, медом, цукровою пудрою або збитими вершками.
Якщо ж запіканка виступає в ролі другої страви, то
ідеальними умовами будуть гриби, м’ясо, картоплю і твердий сир. Крім того, можна легко приготувати овочеву запіканку, наприклад, зі свіжих кабачків. Кращою прикрасою для такої страви стане зелень і соус, що гармонує з інгредієнтами.
У минулі часи кращим спосіб приготування запіканки вважалося
випікання в духовці, але, з появою такого дива техніки, як мультиварка, всє суттєво змінилося. Іноді здається, що мультиварка була створена саме для запіканок – настільки смачними і ніжними вони виходять з її допомогою. До того ж
запіканка в мультиварці суттєво економить час.