Заливне з свинячого язика – 7 простих і смачних рецептів

Як зварити холодець з язика з додаванням оливок?

Красиве і апетитне заливне з оливками чудово впишеться у ваш святковий стіл і приємно здивує гостей. Незважаючи на те, що холодець досить довго готується, результат цих приготувань буде для вас справжнім успіхом.

Інгредієнти:

  • Свинячий язик – 1 шт.
  • Оливки без кісточок – 10 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Желатин харчовий – 10 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

  • Для початку потрібно відварити мову. Для цього потрібно промити субпродукт у проточній воді, а потім покласти його в каструлю з чистою водою і спеціями. Доведіть мову до кипіння і регулярно знімати пінку з поверхні бульйону. Мова буде варитися близько двох годин.
  • З готового бульйону вийміть мова і одразу ж звільніть його від плівки. Сама мова наріжте на скибочки або шматочки і покладіть в порційні ємності. Відлийте з каструлі близько 300 мл бульйону і процідіть його через дрібне сито. Додайте желатин, перемішайте і дайте желатину набрякнути.
  • Візьміть оливки без кісточок і розріжте кожну з них навпіл. Красиво розкладіть оливки по мові, а потім покладіть гілочки свіжої петрушки і кропу.
  • Вже набряклий желатин додайте в ємність з мовою і оливками, після чого приберіть формочки з заливним в холод – холодильник або балкон в холодну пору року. Приблизно через дві години ви можете спокійно подавати до столу застиглий холодець, прикрасивши його гірчицею і зеленню при бажанні.