Як зробити заливне з язика свинячого з перепелиними яйцями?
Щоб холодець було красивим і апетитним в нього часто додають різні інгредієнти. Відмінне холодець виходить з додаванням до нього варених перепелиних яєць. Обов’язково спробуйте цей смачний і гарний рецепт.
Інгредієнти:
- Свинячий язик – 1 шт.
- Яйце перепелине – 3 шт.
- Зелень – за смаком.
- Желатин харчовий – 10 гр.
- Сіль – за смаком
- Спеції – за смаком
Процес приготування:
- У велику каструлю наберіть холодну воду і опустіть туди мову. Поставте каструлю з мовою на вогонь і доведіть до кипіння. Як тільки мова закипить, вийміть його з каструлі, воду злити і каструлю промийте.
- Наберіть воду в каструлю, додайте спеції і доведіть до кипіння. У киплячу воду відправте мову. Відварюйте його протягом двох годин, після чого вийміть з бульйону мову, а сам бульйон злегка охолодіть. Не забудьте зняти з язика плівку, поки він гарячий
- Відлийте склянку бульйону (250 мл) і додайте до нього желатин, щоб він набухал. Поки желатин набухає в бульйоні, мову потрібно нарізати досить тонкими скибочками однакового розміру і товщини.
- Потім потрібно відварити перепелині яйця. Готові яйця розріжте навпіл або скибочками – на ваш розсуд.
- Візьміть тарілку не дуже великої глибини і викладіть туди нарізану мову і яйця. Можете розкласти мову відразу порційно, за кількома тарілочках; так страва буде виглядати чудово при подачі на стіл.
- У ємність, з мовою і яйцем, додайте набряклий желатин і приберіть ємність в холодильник на дві години як мінімум – час застигання страви безпосередньо залежить від розміру формочок з заливним.