Як приготувати холодець з свинячого язика без желатину?
Всупереч думці більшості, заливне з язика можна приготувати і без желатину – як холодець. Вам буде потрібно більше часу на готування і деякі додаткові інгредієнти, проте результат цих приготувань буде чудовим.
Інгредієнти:
- Мова свинячий – 1 кг.
- Лапки і крильця курячі – 0,5 кг.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
- Для того щоб приготувати холодець з свинячого язика без желатину вам потрібно приготувати особливий бульйон. Для цього візьміть курячі крила і лапи і ретельно вимийте. Покладіть їх у каструлю разом з промитим яловичим язиком і наберіть воду. Додайте лавровий лист, очищену цибулину і, можливо, горошини перцю і гвоздику; каструлю поставте на вогонь і варіть на невеликому вогні бульйон.
- Бульйон для такого заливного буде готовий не менше ніж через три години. Чим довше ви проваріть бульйон, тим більше колагену дадуть курячі частини і тим більше гарантії, що ваше холодець добре застигне. Приблизно за півгодини до кінця приготування бульйону очистіть моркву і покладіть її в бульйон.
- З готового бульйону вийміть мову і відразу ж зніміть з нього плівку. Потім вийміть курячі лапки і крила – вони не знадобляться. Можете з’їсти їх або викинути. Моркву теж вийміть і наріжте кружечками, а залишився бульйон процідіть через дрібне сито або марлю.
- Наріжте мову на шматочки невеликого розміру і красиво розкладіть в не дуже глибокій тарілці. Потім покладіть гілочки зелені і моркву, після чого залийте все це бульйоном. Заготівлю відправте в холодильник на кілька годин. Ідеально було б залишити холодець там на всю ніч – якщо є можливість.
- Години через чотири можете подавати заливне до столу в красивому блюді, подавайте до заливного гірчицю і соуси, гаряче.
Приємного апетиту!