Простий і смачний рецепт холодцю з додаванням агар-агару
При бажанні ви можете з легкістю замінити желатин на агар-агар у складі холодцю. Головне у цій справі-правильно розрахувати кількість агар-агару, так він володіє дуже сильним желюючою ефектом.
Інгредієнти:
- Мова свинячий – 1 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Зелень – за смаком.
- Перець горошком – 4 шт.
- Гвоздика – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Агар-агар – 2,5 гр.
Процес приготування:
- Наберіть в каструлю холодну воду, мова промийте в проточній воді і покладіть його в каструлю з водою. Каструлю поставте на вогонь і доведіть мову до кипіння. Потім воду злийте і вимийте каструлю. Знову наберіть чисту холодну воду, додайте спеції і лавровий лист, очищену цибулину.
- Доведіть бульйон до кипіння і покладіть туди мову. Протягом двох годин варіть мову в бульйоні, після чого вийміть мову з бульйону і зніміть з нього плівку. Сама мова наріжте скибочками і покладіть в глибоку тарілку.
- Вийміть з бульйону цибулину і викиньте її. Сам бульйон процідіть через дрібне сито і додайте агар-агар. Він додається з розрахунку 2,5 грама на 0,5 літра рідини. Коли агар-агар набубнявіє, поставте ємність з ним на вогонь і проваріть протягом пари хвилин.
- Мова залийте агар-агаром і додайте дрібно порубану зелень. Ємність з заливним приберіть в холодильник або на лоджію (в холодну пору року) на пару годин. Потім можете подавати страву до столу.