Заливне з свинячого язика – 7 простих і смачних рецептів

Покроковий рецепт приготування холодцю зі свинячого язика в мультиварці

Мова для заливного відмінно готується в мультиварці – там підтримується постійна температура і можна поставити таймер на потрібний час. Це дуже зручно і досить спрощує процес приготування холодцю. Спробуйте!

Інгредієнти:

  • Свинячий язик – 1 шт.
  • Морква свіжа – 1-2 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Желатин харчовий – 10 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

  • У чашу мультиварки наберіть холодну воду і опустіть туди мову. Поставте чашу з мовою в прилад і включіть режим «Суп/кип’ятіння» на дві години. Як тільки мова закипить, мультиварка почне відлік часу. У киплячий бульйон додайте спеції, свіжу очищену моркву і закрийте кришку приладу. Коли мова буде готовий, мультиварка подасть сигнал про закінчення режиму роботи програми.
  • З готового бульйону вийміть мову і моркву, зніміть з нього плівку, поки мова гарячий. Мова наріжте скибочками, а моркву наріжте кружечками або квіточками. Відставте в сторону.
  • Відлийте склянку бульйону (250 мл) і додайте до нього желатин, щоб він набухал. Поки желатин набухає в бульйоні, мова наріжте досить тонкими скибочками однакового розміру і товщини. Покладіть мову з морквою в миску або тарілку, не дуже великої глибини.
  • У ємність з мовою і морквою влийте набряклий желатин і приберіть ємність в холодильник на дві години як мінімум – час застигання залежить від розміру тарілочок з заливним.