Покроковий рецепт приготування холодцю зі свинячого язика в мультиварці
Мова для заливного відмінно готується в мультиварці – там підтримується постійна температура і можна поставити таймер на потрібний час. Це дуже зручно і досить спрощує процес приготування холодцю. Спробуйте!
Інгредієнти:
- Свинячий язик – 1 шт.
- Морква свіжа – 1-2 шт.
- Зелень – за смаком.
- Желатин харчовий – 10 гр.
- Сіль – за смаком
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
- У чашу мультиварки наберіть холодну воду і опустіть туди мову. Поставте чашу з мовою в прилад і включіть режим «Суп/кип’ятіння» на дві години. Як тільки мова закипить, мультиварка почне відлік часу. У киплячий бульйон додайте спеції, свіжу очищену моркву і закрийте кришку приладу. Коли мова буде готовий, мультиварка подасть сигнал про закінчення режиму роботи програми.
- З готового бульйону вийміть мову і моркву, зніміть з нього плівку, поки мова гарячий. Мова наріжте скибочками, а моркву наріжте кружечками або квіточками. Відставте в сторону.
- Відлийте склянку бульйону (250 мл) і додайте до нього желатин, щоб він набухал. Поки желатин набухає в бульйоні, мова наріжте досить тонкими скибочками однакового розміру і товщини. Покладіть мову з морквою в миску або тарілку, не дуже великої глибини.
- У ємність з мовою і морквою влийте набряклий желатин і приберіть ємність в холодильник на дві години як мінімум – час застигання залежить від розміру тарілочок з заливним.