Заливне з свинячого язика – 7 простих і смачних рецептів

Дуже смачне заливне з язика з морквою

Апетитний холодець з свинячого язика виходить з додаванням моркви. Страва буде красиво виглядати, що добре для святкового столу. Крім того, можна додати й інші прикраси в холодець.

Інгредієнти:

  • Свинячий язик – 1 шт.
  • Морква свіжа – 1 шт.
  • Горошок зелений – жменя
  • Часник – 1-2 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Желатин харчовий – 10 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

  • Наберіть воду в каструлю і покладіть туди вимитий мову. Поставте на вогонь каструлю і доведіть мову до кипіння, після чого злийте воду і промийте каструлю. Знову залийте воду в каструлю, додайте моркву і спеції, доведіть до кипіння мову і варіть його на невеликому вогні протягом кількох годин. Хвилин за п’ять до готовності язика додайте в бульйон порубаний свіжий часник.
  • Коли мова буде готовий, вийміть його з бульйону, а також вийміть моркву. Бульйон процідіть через сито і відлийте приблизно склянку бульйону, в якому розчиніть желатин.
  • Моркву наріжте квіточками, потім обдайте окропом горошок і покладіть до моркви. Мова наріжте скибочками і покладіть в ємність з морквою, горошком. Ємність повинна бути не дуже глибокий – так холодець буде застигати швидше.
  • У ємність із заготівлею вилийте набряклий желатин і приберіть ємність в холодильник приблизно на дві години, до повного застигання страви. Готовий холодець подавайте прямо в блюді, посипавши рубаною свіжої зеленню.