Дуже смачне заливне з язика з морквою
Апетитний холодець з свинячого язика виходить з додаванням моркви. Страва буде красиво виглядати, що добре для святкового столу. Крім того, можна додати й інші прикраси в холодець.
Інгредієнти:
- Свинячий язик – 1 шт.
- Морква свіжа – 1 шт.
- Горошок зелений – жменя
- Часник – 1-2 шт.
- Зелень – за смаком.
- Желатин харчовий – 10 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
- Наберіть воду в каструлю і покладіть туди вимитий мову. Поставте на вогонь каструлю і доведіть мову до кипіння, після чого злийте воду і промийте каструлю. Знову залийте воду в каструлю, додайте моркву і спеції, доведіть до кипіння мову і варіть його на невеликому вогні протягом кількох годин. Хвилин за п’ять до готовності язика додайте в бульйон порубаний свіжий часник.
- Коли мова буде готовий, вийміть його з бульйону, а також вийміть моркву. Бульйон процідіть через сито і відлийте приблизно склянку бульйону, в якому розчиніть желатин.
- Моркву наріжте квіточками, потім обдайте окропом горошок і покладіть до моркви. Мова наріжте скибочками і покладіть в ємність з морквою, горошком. Ємність повинна бути не дуже глибокий – так холодець буде застигати швидше.
- У ємність із заготівлею вилийте набряклий желатин і приберіть ємність в холодильник приблизно на дві години, до повного застигання страви. Готовий холодець подавайте прямо в блюді, посипавши рубаною свіжої зеленню.