Варення з агрусу з лимоном, апельсином на зиму – 6 простих рецептів з фото покроково

Смачне варення з агрусу з лимоном і волоськими горіхами

Дуже незвичайне і смачне варення, яке, безсумнівно, здивує ваших гостей. Часу на його приготування потрібно не так і багато, зате який результат!

Інгредієнти:

  • Лимон – 1 шт.
  • Ягоди агрусу – 0,5 кг
  • Цукровий пісок – 0,5 кг
  • Горіхи волоські (ядра) – 0,2 кг

Процес приготування:

  • Лимон ретельно промийте (краще з милом). Шкірку потрібно буде натерти на дрібній тертці, а м’якоть звільнити від кісточок і нарізати на дрібні шматочки.
  • Родзинкою цього рецепту є волоський горіх. Ось їм-то ми зараз і займемося. Горіхи потрібно подрібнити. Є декілька варіантів як це зробити: нарізати ножем, натерти на тертці, перемолоти в блендері або м’ясорубці, стовкти в ступці. Виберіть той варіант, який вам найбільш звичний.
  • Тепер потрібно промити агрус і зробити, мабуть, саму трудомістку роботу – зрізати з усіх ягід хвостики і плодоніжки.
  • Пропустіть через м’ясорубку шматочки апельсина, горіхи і агрус. У вас вийде чудовий ароматне фруктово-горіхове пюре. Перелийте його в каструлю, всипте 500 грам цукрового піску і поставте на вогонь. При постійному помішуванні доведіть варення до кипіння. У процесі, постійно знімайте піну. Коли варення закипить, проваріть його 2-3 хвилини і зніміть каструлю з вогню.
  • Банки краще використовувати півлітрові. Попередньо їх потрібно вимити і простерилізувати. Розлийте по сухим банкам кипляче варення і укупорьте кришками. Переверніть, не забувши укутати ковдрою, і остудіть протягом доби. Смачне і корисне варення готове.
  • Приємного вам чаювання!