Варення з агрусу з лимоном, апельсином на зиму – 6 простих рецептів з фото покроково

Варення з аґрусу, лимона і апельсина без варіння

Прекрасне вітамінне варення наповнить літнім ароматом ваш будинок. Варення, виготовлене без варіння, зберігає всі корисні речовини і вітаміни. Таке ласощі надасть прекрасну підтримку в період загострення простудних захворювань, а також допоможе швидше відновитися після застуди.

Інгредієнти:

  • Лимон – 1 шт.
  • Апельсини – 2 шт.
  • Агрус – 1 кг
  • Цукровий пісок – 1,2 кг

Процес приготування:

  • Для приготування цього варення чудово підійдуть стиглі соковиті ягоди, як червоного, так і зеленого агрусу. Переберіть їх і промийте, а потім зріжте хвостики і плодоніжки з ягід за допомогою гострого ножа або манікюрних ножиць. Подрібніть ягоди з допомогою м’ясорубки або заглибного блендера.
  • Апельсини і лимон вимийте з милом (тому що частину цедри буде використовуватися для приготування варення). Апельсини очистіть від шкірки і розрізати на 4-8 частин. Лимон також розріжте навпіл, одну половину очистіть, а другу залиште з шкіркою. І в лимоні, і в апельсинах приберіть всі кісточки. Цитрусові, як і агрус, перетворити на пюре. З’єднайте ягідне і фруктове пюре.
  • В майбутнє варення всипте 1,2 кілограма цукрового піску. Гарненько перемішайте, щоб ягідний сік розчинив цукровий пісок. Повністю цукор розчиниться через 5-6 годин, тому залиште варення при кімнатній температурі і займіться своїми справами.
  • Поки варення настоюється, до речі, можна зайнятися стерилізацією банок. Краще всього використовувати баночки об’ємом 0,5 літра, оскільки варення без варіння і, щоб воно не встигало псуватися, а швидше з’їдалося. Та й зберігати невеликі банки в холодильнику зручніше.
  • Готове варення розкладіть по чистим банкам і закрийте кришками. Зберігається таке варення повинно, в холодильнику.
  • Приємних вам чаювання!