Варення з агрусу з лимоном, апельсином на зиму – 6 простих рецептів з фото покроково
Простий і смачний рецепт варення з червоного аґрусу з лимоном
Прекрасний десерт до чаю, який володіє неповторним ароматом і вишуканим смаком. Варення з агрусу і лимона наситить ваш організм великою кількістю вітаміну С, який так необхідний в холодне, сіре час року. Впустіть літнє сонечко на свою кухню!
Інгредієнти:
Ягоди агрусу (червоні) – 2 кг
Лимон – 2 шт.
Цукровий пісок – 2 кг
Процес приготування:
Лимони промийте в проточній воді. Мийте ретельно, тому що в цьому рецепті ми будемо використовувати їх прямо з шкіркою (ви можете зменшити кількість цедри лимона по вашому смаку). Витріть лимони насухо і наріжте тонкими кільцями, попутно дістаючи всі кісточки.
Аґрус має бути стиглим і солодким. Переберіть ягоди і промийте в тазі з великою кількістю води (можна промивати і через друшляк). Потім трохи обсушіть агрус і обріжте всі хвостики і плодоніжки. Так, це досить нудне заняття, але без цього нікуди. Обрізати можна як ножицями, так і ножем.
Тепер потрібно і агрус, і лимон перетворити в пюре. Простіше всього це зробити за допомогою м’ясорубки або блендера. Тепер потрібно додати до фруктового пюре 2 кілограми цукру і добре перемішати. Щоб цукор повністю розчинився, потрібен деякий час. Краще всього залишити варення при кімнатній температурі на 6-8 годин.
Поки цукор розчиняється, вимийте банки невеликого обсягу в гарячій воді з додаванням харчової соди. Після цього потримайте банки над парою 10-15 хвилин. Готове варення розлийте по чистим банкам та закрити капроновими кришками. Зберігати таке варення, приготоване без варіння, слід виключно в холодильнику.