Варення з агрусу з лимоном, апельсином на зиму – 6 простих рецептів з фото покроково

Варення з зеленого агрусу з лимоном і апельсином

Це варення просто знахідка для тих, хто любить цитрусові. Незвичайний, терпкий смак варення з ароматом не залишить нікого байдужим. Крім того, що це дуже смачне варення, воно ще й дуже корисне, завдяки великому наявності в ньому такого важливого у боротьбі із застудами вітаміну, як вітамін С!

Інгредієнти:

  • Стиглі ягоди зеленого агрусу – 1 кг
  • Цукровий пісок – 1 кг
  • Апельсин – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

  • Спочатку потрібно перебрати аґрус. Ягоди повинні бути м’ясистими, стиглими і солодкими. Перекладіть їх у велику каструлю і залийте її доверху водою. Трохи перемішати ягоди рукою, і ви побачите, як на поверхню піднімається все сміття. Злийте воду і повторіть все спочатку. Потім можна промити в друшляку ягоди під холодною водою.
  • Апельсин вимийте з милом, тому що ми будемо використовувати його в нашому варення прямо з шкіркою. Розрізати на 4-6 частин і дістаньте всі кісточки.
  • Лимон сполосніть в холодній воді і очистіть від шкірки. Шкірку можна не викидати, а натерти на тертці і засушити. Таку заготовку можна буде використовувати надалі при приготуванні запіканок і пирогів. Очищений лимон також розріжте на 4 частини. Не забудьте прибрати всі кісточки.
  • До цього часу ягоди агрусу встигнуть просохнути, і тепер можна буде обрізати агрусу всі хвостики і плодоніжки. На наш погляд, зручніше за все робити це за допомогою манікюрних ножиць.
  • Коли весь агрус буде підготовлений, можна приступати до подрібнення інгредієнтів. Швидше всього буде пропустити апельсин, лимон і агрус через м’ясорубку. Також з цим завданням чудово впорається блендер, тільки в цьому випадку апельсин і лимон потрібно буде нарізати на дрібні шматочки.
  • Отримане фруктово-ягідне пюре пересипте цукром-піском і добре перемішайте. Перелийте пюре в каструлю і поставте на вогонь. Коли пюре закипить (не забувайте постійно його перемішувати, щоб нічого не пригоріло), зменшіть вогонь, зніміть піну, яка утворилася і проваріть варення на повільному вогні протягом півгодини.
  • Поки вариться варення, підготуйте для нього банки об’ємом не більше 500 мілілітрів. Добре їх промийте і стерилізуйте звичним для вас способом.
  • Вимкніть плиту і відразу ж, акуратно, варення розлийте по банках. Укупорьте банки кришками і дайте їм охолонути в перевернутому стані. Пам’ятайте, що гарячі банки потрібно обов’язково накрити теплою ковдрою. Це важливий момент у процесі консервації.
  • Приємного вам апетиту!