Варення з агрусу з лимоном, апельсином на зиму – 6 простих рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт приготування варення з агрусу з лимоном і м’ятою
Спробуйте приготувати цей оригінальний і освіжаючий десерт. М’яке поєднання солодкого агрусу, кислого лимона і терпкою м’яти, залишають після себе неймовірне післясмак.
Інгредієнти:
Ягоди агрусу – 1,8 кг
Пісок цукровий – 1,8 кг
М’ята – 6 гілочок
Лимон – 1 шт.
Желюючий цукор – 40 г
Процес приготування:
Ретельно огляньте ягоди агрусу на предмет наявності зіпсованих ягід. Перекладіть аґрус у великий таз і залийте доверху водою. Промийте ягоду, злийте воду і повторіть все спочатку. Потім перекладіть аґрус в друшляк і промийте в холодній воді. Розкладіть ягоду на рівній поверхні, щоб агрус трохи обсох.
Гострим ножем акуратно, щоб не пошкодити оболонку ягоди, обріжте хвостики. Деякі радять робити це не ножем, а манікюрними ножицями. Спробуйте обидва варіанти і виберіть, що вам зручніше.
Невеликими порціями пюрируйте аґрус у блендері (якщо немає блендера, можна скористатися м’ясорубкою). Коли весь агрус перетвориться в пюре, перекладіть його у велику каструлю.
Лимон вимийте з милом і розріжте на 4 частини. Дістаньте всі кісточки, а четвертинки разом з шкіркою розріжте на невеликі шматочки розміром приблизно 5 на 5 міліметрів. Додайте нарізаний лимон до аґрусу.
Гілочки м’яти сполосніть водою і обсушіть. Відірвіть листочки від стебла і додайте їх в варення. Пересипте фрукти цукром. В самому кінці всипте 40 грам желюючий цукру і перемішайте.
Каструлю з варенням поставте на вогонь і дочекайтеся, поки варення закипить. В процесі періодично помішуйте варення і знімайте піну, що утворюється. Після того, як варення закипить, зменшіть вогонь і протомите фрукти в сиропі 5-7 хвилин. Вимкніть плиту.
Акуратно дістаньте листя м’яти і викиньте їх.
Банки промийте з содою в гарячій воді, а потім потримайте на водяній бані. Гаряче варення розкладіть по сухим банкам і відразу закатайте. Остигати варення з лимоном і м’ятою в перевернутому стані буде близько доби (за умови, що ви укутаете банки ковдрою).