Тушкована картопля

Картопля тушкована з грибами і м’ясом

Ситне і досить нескладне блюдо, яке обов’язково має бути в арсеналі кожної господині. М’ясо підійде будь-яке, але час приготування зазначено для курячого філе. Перед тим, як гасити, в каструлю рекомендується додати лавровий лист і запашний перець.
Інгредієнти:

  • 350 г м’яса;
  • 9 картоплин;
  • 1 морква;
  • 150 г печериць;
  • 1 цибулина;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • М’ясо, гриби і картоплю нарізати кубиками.
  • Сковороду змастити олією, викласти м’ясо і обсмажити до рум’яної скоринки.
  • Перекласти м’ясо в каструлю, додати картоплю і гриби, перешкодити.
  • Залити воду, посолити і закип’ятити.
  • Моркву і цибулю подрібнити, обсмажити до золотистого кольору і додати в каструлю.
  • Зменшити вогонь, гасити блюдо 40 хвилин.

Картопля тушкована з свининою в духовці

Таким блюдом можна нагодувати навіть самого голодно гостя, оскільки більш ситного і поживного поєднання, ніж картопля зі свининою, мабуть, і не придумати. Найкраще для приготування підійде лопаткова частина свині.
Інгредієнти:

  • 500 р свинини;
  • 1,2 кг картоплі;
  • 1 морква;
  • 2 цибулини;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 200 мл води;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Очистити всі овочі, нарізати картоплю кубиками, цибулю – півкільцями, моркву – соломкою.
  • Свинину нарізати невеликими шматочками, посолити.
  • Картоплю викласти у форму для запікання, трохи посолити.
  • Наступним шаром засипати цибулю, потім моркву, приправити овочі чорним меленим перцем.
  • Поверх овочів викласти м’ясо і полити олією.
  • Залити у форму воду і тушкувати страву без кришки в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.
  • Накрити форму кришкою і тушкувати ще стільки ж, а потім знову зняти кришку і доготувати 10 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати тушковану картоплю. Приємного апетиту!
Тушкована картопля – основа для багатьох поживних і смачних страв. Вона поєднується з усіма можливими інгредієнтами, чи то овочі, м’ясо, гриби або які-небудь соуси. Щоб кожне блюдо з тушкованою картоплею виходило на вищому рівні, потрібно слідувати декільком простим радам від професіоналів:

  • Перед тим, як гасити овочі краще трохи обсмажити. Так вони набудуть більш насичений смак;
  • Якщо ви любите більш хрустка картопля, його також необхідно обсмажити в олії до рум’яної скоринки;
  • Очищену і нарізану картоплю рекомендується добре промити під холодною водою, щоб позбутися від надлишків крохмалю;
  • Щоб тушкована картопля не втратила форму, не варто занадто часто перемішувати страву. Краще просто зробити поменше вогонь;
  • Після того, як страва закипить, вогонь потрібно максимально зменшити, щоб спекотне мліло, а не варилося.