Картопля тушкована з грибами і м’ясом
Ситне і досить нескладне блюдо, яке обов’язково має бути в арсеналі кожної господині. М’ясо підійде будь-яке, але час приготування зазначено для курячого філе. Перед тим, як гасити, в каструлю рекомендується додати лавровий лист і запашний перець.
Інгредієнти:
- 350 г м’яса;
- 9 картоплин;
- 1 морква;
- 150 г печериць;
- 1 цибулина;
- Сіль.
Спосіб приготування:
- М’ясо, гриби і картоплю нарізати кубиками.
- Сковороду змастити олією, викласти м’ясо і обсмажити до рум’яної скоринки.
- Перекласти м’ясо в каструлю, додати картоплю і гриби, перешкодити.
- Залити воду, посолити і закип’ятити.
- Моркву і цибулю подрібнити, обсмажити до золотистого кольору і додати в каструлю.
- Зменшити вогонь, гасити блюдо 40 хвилин.
Картопля тушкована з свининою в духовці
Таким блюдом можна нагодувати навіть самого голодно гостя, оскільки більш ситного і поживного поєднання, ніж картопля зі свининою, мабуть, і не придумати. Найкраще для приготування підійде лопаткова частина свині.
Інгредієнти:
- 500 р свинини;
- 1,2 кг картоплі;
- 1 морква;
- 2 цибулини;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- 200 мл води;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Очистити всі овочі, нарізати картоплю кубиками, цибулю – півкільцями, моркву – соломкою.
- Свинину нарізати невеликими шматочками, посолити.
- Картоплю викласти у форму для запікання, трохи посолити.
- Наступним шаром засипати цибулю, потім моркву, приправити овочі чорним меленим перцем.
- Поверх овочів викласти м’ясо і полити олією.
- Залити у форму воду і тушкувати страву без кришки в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.
- Накрити форму кришкою і тушкувати ще стільки ж, а потім знову зняти кришку і доготувати 10 хвилин.
Тепер ви знаєте, як готувати тушковану картоплю. Приємного апетиту!
Тушкована картопля – основа для багатьох поживних і смачних страв. Вона поєднується з усіма можливими інгредієнтами, чи то овочі, м’ясо, гриби або які-небудь соуси. Щоб кожне блюдо з тушкованою картоплею виходило на вищому рівні, потрібно слідувати декільком простим радам від професіоналів:
- Перед тим, як гасити овочі краще трохи обсмажити. Так вони набудуть більш насичений смак;
- Якщо ви любите більш хрустка картопля, його також необхідно обсмажити в олії до рум’яної скоринки;
- Очищену і нарізану картоплю рекомендується добре промити під холодною водою, щоб позбутися від надлишків крохмалю;
- Щоб тушкована картопля не втратила форму, не варто занадто часто перемішувати страву. Краще просто зробити поменше вогонь;
- Після того, як страва закипить, вогонь потрібно максимально зменшити, щоб спекотне мліло, а не варилося.