Азу з яловичини

Азу з яловичини – це традиційна татарська страва. Воно
дуже ситне, насичене спеціями і різними смаковими відтінками. Таким
частуванням можна вигідно розбавити повсякденне меню, додавши туди східних
фарб.
Азу – це ніжні шматочки м’яса в особливому кисло-гострому соусі.
М’ясо при цьому може бути будь-яким, крім свинини, хоча таке обмеження діє
тільки в татарської кухні. Тим не менше, краще вибрати телятину, баранину або
яловичину – вони найкраще вбирають в себе соус і спеції, що і є
візитною карткою татарського азу.
Важливою особливістю страви є те, що м’ясо виходить
нежирним, м’яким і більше протушенным, ніж обсмаженою. Це суттєво
зменшує калорійність страви і робить його більш легким для шлунка.
Крім м’яса, азу входять різні овочі. Кислоти можна
додати солоними огірками і помідорами, солодощі – помідорами черрі або
болгарським перцем, ситності – картоплею або грибами і т. д. Також додають
ріпчасту цибулю і моркву. Заправкою ж послужить томатна паста, розведена в
воді разом з ароматними спеціями.
Готувати азу можна в котлі, казані, горщиках, мультиварці
або навіть у звичайній сковороді з високими бортиками. Краще всього використовувати
чавунну або глиняний посуд.
Азу – це повноцінне блюдо, яке готується відразу ж
разом з гарніром, чи то картоплю або просто тушковані овочі. Подавати його
слід у гарячому вигляді в горщиках або глибоких тарілках.