Картопля тушкована з м’ясом яловичини в сметані
Смачне, ароматне і насичене блюдо, яке ідеально підійде для вечері в колі родини. Сметана робить м’ясо ніжнішим, а велика кількість спецій надає жаркого неповторний апетитний запах. Приправи можна вибирати на свій смак, якщо у вас вже є перевірений набір.
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі:
- 600 г яловичини;
- 200 мл сметани;
- 1 цибулина;
- 20 г зелені;
- 1 морква;
- 2 лаврових листа;
- 2 щіпки суміші перців;
- 1 щіпка орегано;
- 1 щіпка базиліка;
- 1 щіпка сухої гірчиці;
- 1 щіпка чорного перцю;
- 1 ч. л. солі.
Спосіб приготування:
- Овочі почистити, нарізати цибулю півкільцями, моркву – натерти.
- М’якоть яловичини промити, нарізати середніми кубиками.
- Викласти м’ясо на розігріту сковороду з олією, обсмажити до появи скоринки.
- У ту ж сковороду додати цибулю і моркву, довести до золотистого кольору.
- Сметану викласти в каструлю, додати всі спеції із рецепту і перешкодити.
- М’ясо з овочами перекласти до сметані, залити до верху водою, довести до кипіння.
- Зменшити вогонь, накрити м’ясо кришкою і гасити 1,5 години.
- Нарізати картоплю скибочками, додати в каструлю.
- При необхідності долити води, щоб вона вкрила картоплю на 2 пальці.
- Знову закип’ятити воду, потім зменшити вогонь, посолити.
- Гасити картоплю до готовності (м’якості).
- Додати подрібнену зелень за 2-3 хвилини до готовності.
- Дати страві настоятися 10-15 хвилин.