Тушкована картопля

Картопля тушкована з м’ясом яловичини в сметані

Смачне, ароматне і насичене блюдо, яке ідеально підійде для вечері в колі родини. Сметана робить м’ясо ніжнішим, а велика кількість спецій надає жаркого неповторний апетитний запах. Приправи можна вибирати на свій смак, якщо у вас вже є перевірений набір.
Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі:
  • 600 г яловичини;
  • 200 мл сметани;
  • 1 цибулина;
  • 20 г зелені;
  • 1 морква;
  • 2 лаврових листа;
  • 2 щіпки суміші перців;
  • 1 щіпка орегано;
  • 1 щіпка базиліка;
  • 1 щіпка сухої гірчиці;
  • 1 щіпка чорного перцю;
  • 1 ч. л. солі.

Спосіб приготування:

  • Овочі почистити, нарізати цибулю півкільцями, моркву – натерти.
  • М’якоть яловичини промити, нарізати середніми кубиками.
  • Викласти м’ясо на розігріту сковороду з олією, обсмажити до появи скоринки.
  • У ту ж сковороду додати цибулю і моркву, довести до золотистого кольору.
  • Сметану викласти в каструлю, додати всі спеції із рецепту і перешкодити.
  • М’ясо з овочами перекласти до сметані, залити до верху водою, довести до кипіння.
  • Зменшити вогонь, накрити м’ясо кришкою і гасити 1,5 години.
  • Нарізати картоплю скибочками, додати в каструлю.
  • При необхідності долити води, щоб вона вкрила картоплю на 2 пальці.
  • Знову закип’ятити воду, потім зменшити вогонь, посолити.
  • Гасити картоплю до готовності (м’якості).
  • Додати подрібнену зелень за 2-3 хвилини до готовності.
  • Дати страві настоятися 10-15 хвилин.