Гуляш в мультиварці

Гуляш в мультиварці — ситна страва, яке роблять з м’ясних інгредієнтів з додаванням різних овочів, спецій і зелені. Гуляш вважається угорським національним блюдом, на батьківщині страву подають у вигляді наваристого супу, приготовленого з яловичини і овочів, щедро приправленого паприкою, кмином і чилі. У класичному варіанті цієї страви спочатку промивають, нарізають на шматочки м’ясо, потім його тушкують з додаванням дрібно нарізаних овочів і води. Зазвичай використовують цибулю, моркву, болгарський перець, корінь петрушки або селери, картопля. Весь процес гасіння займає не менше 2 годин, у результаті м’ясо стає неймовірно ніжним, соковитим, просоченим овочевим ароматом.
Залежно від кількості води, яку додають при гасінні, гуляш може стати як наваристим супом, так і повноцінним другим блюдом. У нас в країні гуляш прийнято вважати другим блюдом, до якого окремо подають гарнір. Хоча є варіанти гуляшу, коли додається картопля і страва не потребує жодних доповнення.
Для приготування страви можна використовувати будь-яке м’ясо: яловичину, свинину, баранину, телятину або курку. Головне, щоб м’ясний інгредієнт був якісним і свіжим.