Картопля тушкована з куркою в горщиках
Краще всього використовувати м’ясо на кісточці, наприклад крильця або стегенця. Філе також підійде для цього рецепту, але тоді підлива не вийде такий наваристою. Кожен шар трохи посолити і поперчити після додавання в горщик.
Інгредієнти:
- 300 г курячих стегенець;
- 7 картоплин;
- 2 цибулини;
- 2 моркви;
- Майонез;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Стегенця порубати на дрібні шматочки, овочі почистити.
- Обсмажити на рослинному маслі курку.
- Цибулю подрібнити, теж обсмажити, але окремо від м’яса.
- Натерти моркву на тертці, картоплю порізати кубиками і викласти ці овочі в одну тарілку.
- Картоплю і моркву посолити і добре перемішати.
- Першим шаром у горщик викласти цибулю, потім половину м’яса та інших овочів.
- Ще раз повторити шар курки та картоплі з морквою.
- Масло, що залишилося після смаження м’яса, залити в горщик.
- Зверху блюдо змастити майонезом і додати невеликий шматочок вершкового масла.
- Залити до верху водою, гасити в духовці 1 годину при 180 градусах.