Тушкована картопля

Картопля тушкована з куркою в горщиках

Краще всього використовувати м’ясо на кісточці, наприклад крильця або стегенця. Філе також підійде для цього рецепту, але тоді підлива не вийде такий наваристою. Кожен шар трохи посолити і поперчити після додавання в горщик.
Інгредієнти:

  • 300 г курячих стегенець;
  • 7 картоплин;
  • 2 цибулини;
  • 2 моркви;
  • Майонез;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Стегенця порубати на дрібні шматочки, овочі почистити.
  • Обсмажити на рослинному маслі курку.
  • Цибулю подрібнити, теж обсмажити, але окремо від м’яса.
  • Натерти моркву на тертці, картоплю порізати кубиками і викласти ці овочі в одну тарілку.
  • Картоплю і моркву посолити і добре перемішати.
  • Першим шаром у горщик викласти цибулю, потім половину м’яса та інших овочів.
  • Ще раз повторити шар курки та картоплі з морквою.
  • Масло, що залишилося після смаження м’яса, залити в горщик.
  • Зверху блюдо змастити майонезом і додати невеликий шматочок вершкового масла.
  • Залити до верху водою, гасити в духовці 1 годину при 180 градусах.