Бефстроганов з свинини

Бефстроганов з свинини нічим не поступається звичному для нас рецептом з яловичиною. Його із завидною регулярністю готують на всіх вітчизняних кухнях, оскільки блюдо зовсім не складне і при цьому шалено смачне. Бефстроганов з свинини виходить ще більш соковитим і м’яким, до того ж чудово підходить до будь-якого гарніру, будь то рис, каші, картоплю або макаронні вироби.
Ніжний та насичений смак бефстроганову надає особлива підлива, яку готують на основі молочних продуктів. Найчастіше використовують сметану або вершки, іноді віддають перевагу молоку або майонезу. Доповнити соус можна томатною пастою, борошном, часником, різноманітними спеціями і зеленню. Щоб він рівномірно покрив м’ясо, його часто розбавляють очищеною водою.
Саму свинину для цієї страви ріжуть кубиками або соломкою. При цьому шматочки м’яса повинні бути невеликого розміру, щоб воно добре пропеклося під час приготування. Разом з ним можна тушкувати різні свіжі та солоні овочі та гриби.
Бефстроганов з свинини подають гарячим, відразу ж після приготування. В доповнення до м’яса обов’язково потрібно приготувати гарнір, який перед початком трапези поливають підливою. М’ясні шматочки можна викласти поруч або на гарнір.

Бефстроганов з свинини в сметанному соусі в мультиварці

Свинина, тушкована в мультиварці, просто не може вийти сухою або несмачною! Завдяки ніжному сметанному соусу ці м’ясні шматочки перетворяться на дивовижні ласощі і безсумнівно заслужать схвалення всіх членів сім’ї. Томатна паста в підливі надає цікавий кислуватий смак, але при бажанні її можна виключити, компенсувавши такою ж кількістю сметани.
Інгредієнти:

  • 500 р свинини;
  • 3 ст. л. сметани;
  • 1 ст. л. томатної пасти;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 1 стакан води;
  • 1 цибулина;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • М’ясо ретельно промити і промокнути паперовою серветкою.
  • У чашу мультиварки налити рослинне масло і запустити режим «Випічка».
  • Нарізати свинину невеликими брусочками і викласти в каструлю.
  • Обсмажувати м’ясо з усіх боків протягом 8-10 хвилин, потім посолити і поперчити.
  • Цибулю почистити і нашаткувати півкільцями, засипати поверх м’яса.
  • Вміст мультиварки добре перемішати і смажити ще 3 хвилини.
  • Встановити режим «Гасіння», додати до свинини томатну пасту, борошно і сметану.
  • Ще раз все добре перемішати і залити зазначеною кількістю води.
  • При необхідності досолити блюдо і готувати 25 хвилин під закритою кришкою.

Бефстроганов з свинини з грибами з вершками

Бефстроганов з свинини часто зустрічається в домашньому меню, і його традиційний рецепт багатьом вже набрид. Саме тому потрібно періодично додавати в це блюдо додаткові яскраві інгредієнти. Свинина з солоними огірками і печерицями обов’язково стане родзинкою вечері і вигідно урізноманітнює повсякденний раціон.
Інгредієнти:

  • 500 р свинини;
  • 200 г печериць;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 400 мл вершків;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 цибулини;
  • 2 солоних огірка;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Свинину промити під проточною водою, обсушити.
  • Гриби і цибулю порізати на невеликі кубики, викласти на сковороду з рослинним маслом.
  • Смажити гриби з цибулею до повного випаровування вологи і м’якості печериць.
  • М’ясо і солоні огірки нарізати невеликою соломкою і висипати в загальну сковороду.
  • Перемішати всі інгредієнти між собою, посолити і поперчити.
  • Обсмажити все ще 10-15 хвилин, потім залити вершками.
  • Накрити сковороду кришкою і тушкувати бефстроганов на середньому вогні 30 хвилин.
  • В готову страву додати подрібнену зелень і часник, ще раз перемішати.

Тепер ви знаєте, як готувати бефстроганов з свинини. Приємного апетиту!
Приготувавши на вечерю бефстроганов з свинини, можна отримати безліч захоплених відгуків і коментарів. Така страва прикрасить собою будь-який гарнір, зробить навіть повсякденне святкову трапезу. Експериментуючи з соусами, можна і зовсім робити його щодня, жодного разу не повторившись. На всі додаткові запитання, як приготувати бефстроганов з свинини, відповідять досвідчені кулінари:

  • Гасити бефстроганов потрібно на невеликому вогні під закритою кришкою, щоб м’ясні шматочки максимально просочилися соусом;
  • Для бефстроганова краще брати пісну свинину без надлишків жиру і, зрозуміло, без кісток. Крім поліпшення смакових якостей, це ще і допоможе знизити калорійність страви;
  • Інгредієнти для соусу краще заздалегідь виставити з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури;
  • При бажанні, перед тим як робити бефстроганов, свинину можна ненадовго замаринувати. Для цього достатньо взяти ріпчаста цибуля, рослинна олія і улюблені спеції для м’яса.