Кролик в сметані

Кролик в сметані — апетитне і дуже смачне блюдо, яке оцінять всі любителі ніжного і соковитого м’яса. Таку страву може з успіхом претендувати на головну роль будь-якого святкового застілля.
М’ясо кролика вважається дієтичним і має високу поживну цінність. До його складу входять незамінні амінокислоти, залізо, фосфор, кобальт, вітаміни. Причому кількість корисних речовин значно перевершує змісту в інших видах м’яса. В кролятині міститься незначна кількість холестерину, це м’ясо вважається низькокалорійним: на 100 г продукту доводиться близько 150 ккал. Крім того, м’ясо легко засвоюється і вважається гіпоалергенним. Кролятина рекомендується для лікувального, профілактичного та дитячого харчування.
Варіанти приготування кролика різні. Його смажать, запікають, фарширують, варять, готують з рагу, паштети, суфле, тушкують в сметані, вині, вершках. Найбільш популярне блюдо — кролик у сметані. Цей кисломолочний продукт відмінно гармонує з м’ясом кролика, збагачує його смак і робить ще більш ніжним. Класичний рецепт кролика в сметані виглядає так. Тушку промивають, розрізають на шматки, замочують у воді, підкисленою лимонним соком, і залишають на кілька годин. Потім м’ясо обсушують, натирають спеціями, подрібненим чесном і маринують близько години. Підготовлену таким чином кролятину обсмажують в маслі, додають пасеровані цибулю і моркву. Всі інгредієнти заливають жирної сметаною і тушкують близько години, в залежності від віку тварини.
Готового кролика подають з розсипчастим рисом, вареною картоплею, тушкованими овочами. Страву прикрашають зеленню.