Торт «Медовик»

Легкий крем для торта «Медовик»

Хоча медовик в будь-якому випадку не можна буде назвати дієтичним блюдом, все ж трохи знизити його калорійність цілком можливо. Для цього потрібно зробити легкий заварний крем по цьому рецепту. Крем вийде рідким. Для більш густого варіанти додайте трохи менше молока.
Інгредієнти:

  • 1 склянка цукру;
  • 1 яйце;
  • 50 г вершкового масла;
  • 3 склянки молока;
  • 2 ст. л. борошна;
  • Ванільний цукор.

Спосіб приготування:

  • У мисочку налити півсклянки молока, додати яйце, цукор і борошно, змішати.
  • Інше молоко закип’ятити, влити в нього підготовлену масу тонкою цівкою.
  • Варити крем на невеликому вогні до потрібної консистенції.
  • Зняти каструльку з вогню, додати масло і гарненько збити.

Рецепти медовика досить прості, але якщо ви ніколи раніше не готували подібні ласощі, деякі нюанси можуть викликати у вас труднощі. Найпростіше розібратися з усіма спірними моментами з допомогою докладної відеоінструкції:

Тепер ви знаєте, як готувати торт «Медовик». Приємного апетиту!
Торт «Медовик» – дуже ніжне і смачне ласощі, яке полюбилося всім ще з самого дитинства. Знайти улюблений десерт можна і в магазині, але зазвичай він і близько не виправдовує покладених на нього сподівань. Цей тортик «Медовик» можна приготувати тільки в домашніх умовах. Щоб все вийшло без будь-яких казусів, потрібно просто запам’ятати такі поради:

  • Яйця з цукром для медовика потрібно збивати до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться. Чим пишніше у вас вийде пінка, тим смачніше буде і сам тортик;
  • Коржі потрібно обрізати відразу ж після того, як ви дістали їх з духовки. Під час остигання вони будуть тверднути, і домогтися рівних країв буде трохи складніше;
  • Якщо корж охолов і став твердим, не варто турбуватися. Після додавання крему тортик все одно буде м’яким;
  • Вирізати з коржів однакові круги можна за допомогою кришки для великої каструлі або сковороди;
  • Для посипання тортика потрібно використовувати крихту від коржів. Для цього можна спеціально залишити один коржик або ж використовувати обрізки.