Легкий крем для торта «Медовик»
Хоча медовик в будь-якому випадку не можна буде назвати дієтичним блюдом, все ж трохи знизити його калорійність цілком можливо. Для цього потрібно зробити легкий заварний крем по цьому рецепту. Крем вийде рідким. Для більш густого варіанти додайте трохи менше молока.
Інгредієнти:
- 1 склянка цукру;
- 1 яйце;
- 50 г вершкового масла;
- 3 склянки молока;
- 2 ст. л. борошна;
- Ванільний цукор.
Спосіб приготування:
- У мисочку налити півсклянки молока, додати яйце, цукор і борошно, змішати.
- Інше молоко закип’ятити, влити в нього підготовлену масу тонкою цівкою.
- Варити крем на невеликому вогні до потрібної консистенції.
- Зняти каструльку з вогню, додати масло і гарненько збити.
Рецепти медовика досить прості, але якщо ви ніколи раніше не готували подібні ласощі, деякі нюанси можуть викликати у вас труднощі. Найпростіше розібратися з усіма спірними моментами з допомогою докладної відеоінструкції:
Тепер ви знаєте, як готувати торт «Медовик». Приємного апетиту!
Торт «Медовик» – дуже ніжне і смачне ласощі, яке полюбилося всім ще з самого дитинства. Знайти улюблений десерт можна і в магазині, але зазвичай він і близько не виправдовує покладених на нього сподівань. Цей тортик «Медовик» можна приготувати тільки в домашніх умовах. Щоб все вийшло без будь-яких казусів, потрібно просто запам’ятати такі поради:
- Яйця з цукром для медовика потрібно збивати до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться. Чим пишніше у вас вийде пінка, тим смачніше буде і сам тортик;
- Коржі потрібно обрізати відразу ж після того, як ви дістали їх з духовки. Під час остигання вони будуть тверднути, і домогтися рівних країв буде трохи складніше;
- Якщо корж охолов і став твердим, не варто турбуватися. Після додавання крему тортик все одно буде м’яким;
- Вирізати з коржів однакові круги можна за допомогою кришки для великої каструлі або сковороди;
- Для посипання тортика потрібно використовувати крихту від коржів. Для цього можна спеціально залишити один коржик або ж використовувати обрізки.