Млинцевий торт

Млинцевий торт – це оригінальний винахід російських кулінарів, які прагнуть якомога більше експериментувати зі звичними стравами. Залежно від начинки, його можна зробити солоним або солодким. При цьому достатньо одного-двох рецептів млинців для створення безлічі цікавих і різноманітних страв.
В основі торта лежать млинці, які готуються звичним способом на сковороді. Вони можуть бути прісними або дріжджовими. В середньому на одне блюдо йде 15-20 блінов, в залежності від їх товщини і побажань кухаря.
Прояв фантазії і винахідливості починається з начинки. Це може бути звичайне згущене молоко або варення, або ж більш складний солодкий крем. Найпопулярнішими вважаються сирний, вершковий, заварний і сметанний. Разом з кремом торт додають різні фрукти, просто розкладаючи їх між млинцями.
Солоні млинцеві торти готують точно також, але для начинки беруть овочі, гриби, морепродукти, м’ясо та ін. Їх можна нарізати невеликими шматочками і використовувати в якості закуски.
Подавати страву можна холодним або трохи розігрітим в мікрохвильовій печі. Відразу після приготування цього робити не рекомендується, оскільки і солоним, солодким тортам необхідно час настоятися.