Торт «Трухлявий пень» – рецепти з фото

Торт «Трухлявий пень» ‒ це цікаве і незвичайне прикраса для солодкого застілля або дитячого свята. Виглядає такий десерт просто приголомшливо, при цьому не вимагає особливих кулінарних або художніх талантів. В його основі лежить дуже просте тісто, а для оформлення знадобиться лише строго слідувати інструкції в рецептах. Трухлявий пень торт нагадує не тільки зовнішнім виглядом, але також темним кольором коржів і пухкої пористою структурою.
Торт «Трухлявий пень» зазвичай готують з бісквіта і ніжного сметанного крему. Також можна використовувати джем або варення, згущене молоко, шоколад або будь-які інші варіанти начинки на свій розсуд. Головне, щоб вони не заважали ласощів добре тримати форму.
Бісквіт для торта готують з додаванням кефіру або сметани, від чого він виходить більш м’яким і його стає простіше згорнути в рулет. Саме так і формують «трухлявий пень», який потім прикрашають горіхами, глазур’ю, шоколадом, печивом і т. д. В саме тісто при цьому часто додають сухофрукти: родзинки, чорнослив і курагу.
Є й інший спосіб, як приготувати торт «Трухлявий пень» без складних прикрас. Для цього коржі просто чергують з кремом, як і для будь-якого іншого подібного десерту. Візуальний ефект від ласощів стає слабкішим, але смак і пухка структура залишаються. Так що ласуни оцінять і такий варіант торта, а кулінар заощадить масу часу і сил.
Перед подачею до столу торт «Трухлявий пень» наполягають в холодильнику, щоб тісто добре ввібрало крем. На верхівці десерту відмінно буде виглядати печиво у вигляді грибочків, свіжі ягоди і тематичні прикраси з мастики або мармеладу.