Морквяний торт

Морквяний торт – це дійсно незвичайна й універсальна випічка. В ньому поєднується і користь овочів, і яскраве оформлення, і, звичайно ж, неповторний ніжний смак. При бажанні коржі можна зробити дуже солодкими, або ж взагалі не додавати цукру. Це дозволяє використовувати торт як дієтичне або пісне блюдо.
Спочатку морквяні десерти були придумані виключно в цілях економії, але на сьогоднішній день можна знайти настільки вишукані рецепти з цього овоча, що страва ну ніяк не здасться «дешевим». До того ж, морквяний торт все ж таки відносять до здорової їжі, незважаючи на велику кількість різних поживних інгредієнтів, які можна додати в тісто або крем.
Для приготування морквяного торта досить зробити всього 2 коржа, або навіть один, потім розрізавши його на половинки. Крім оранжевого овоча, в тісто обов’язково додають борошно і рослинне масло. Для більш насиченого смаку також використовують яйця, вершкове масло, різні ароматизатори, начебто кориці або ванілі, горіхи, фрукти, гарбуз і ін
Важливою деталлю будь-якого торта залишається крем. Для морквяного десерту підійде практично будь-який наповнювач. Найпопулярніші – це сметана, вершки, сир, згущене молоко. При цьому крем додають не тільки між коржами, але і кладуть зверху торта. Також для прикраси можна використовувати глазур і терті горішки.