Торт «Пташине молоко»

Торт «Пташине молоко» для багатьох пов’язаний з приємними спогадами з дитинства. В часи Радянського Союзу за цими ласощами збиралися величезні черги, а одне лише його поява на столі відразу ж створювало атмосферу свята. Цікавим фактом є те, що «Пташка» – це перше кондитерський виріб, відзначене патенту. Той самий класичний рецепт і сьогодні викликає щирий захват у ласунів, а його різновиди і зовсім зможуть задовольнити будь-який смак.
Торт «Пташине молоко» готують на основі найтоншого тіста, яке нагадує кексовое. Його покривають повітряним суфле і великою кількістю смачної шоколадної глазурі. Для начинки в домашніх умовах найчастіше використовую желатин, хоча за Гостом необхідно додавати в суфле агар-агар, приготований з особливого виду водоростей.
З часом рецепт багато разів видозмінювався, і на сьогоднішній день можна зустріти «Пташине молоко» з додаванням манної крупи, згущеного молока, сметани, маргарину та ін Готовий торт прикрашають не тільки глазур’ю, але і різними кондитерськими прикрасами, подрібненими горіхами, фруктами і т. д.
Найпростіший варіант торта можна приготувати за допомогою мультиварки. Якщо ж захочеться втілити в життя оригінальну рецептуру, то доведеться не тільки використовувати духова шафа, але і ретельно стежити за температурою випічки.