Торт з заварним кремом багато господинь люблять за простоту приготування. Придбати будь-який кондитерський виріб з по-справжньому якісним і безпечним заварним кремом в магазині проблематично, а зробити десерт в домашніх умовах не складе праці. Дійсно, сам крем готується легко. Знадобиться молоко, яйця, цукор і борошно. Всі інгредієнти змішуються, доводяться до кипіння. Крем вариться до загустіння і охолоджується. Для додання приємного смаку і ніжної консистенції у нього додають вершкове масло, крем збивається, охолоджується, а потім використовується для просочення коржів. Щоб крем придбав тонкий аромат, в нього часто додають ванілін, лимонну цедру, шоколад, корицю та інші наповнювачі.
В якості основи для торта з заварним кремом використовують коржі з бісквітного, заварного, листкового або пісочного тіста — з будь-яким з них ласощі виходить просто чудовим. Також заварний крем добре підходить для приготування тістечок, булочок, трубочок, кошиків різних десертів. Крім того, його подають і як самостійне ласощі.
Простий млинцевий торт з заварним кремом
Нескладний і при цьому приголомшливо смачний торт. Для його приготування використовуємо звичайні млинці і заварний крем. Торт прикрасимо свіжими ягодами, можна вибирати будь-які за смаком. Ми взяли свіжу полуницю і малину.
Інгредієнти:
Для млинців:
- борошно — 200 г;
- цукор — 3 ст. л.;
- молоко — 500 мл;
- масло рослинне — 2 ст. л.;
- вода — 100 мл;
- сіль — щіпка;
- масло вершкове — 50 г.
Для крему:
- молоко — 500 мл;
- ванільний цукор — 1 пакетик;
- яєчні жовтки — 5 шт;
- цукор — 100 г;
- крохмаль — 45 р.
Для прикраси:
- свіжі ягоди;
- цукрова пудра;
- свіжі листочки м’яти.
Спосіб приготування:
- Зробимо тісто для млинців. В окремій ємності змішати тепле молоко, воду, жовтки, додаємо цукор, сіль, всипаємо борошно. Масу ретельно збиваємо міксером. Потім додаємо масло, знову перемішуємо.
- Випікаємо тонкі млинчики, складаючи їх стопкою. Кожен млинець після смаження змащуємо вершковим маслом. Даємо млинців охолонути.
- Приготуємо крем. У каструлю вливаємо молоко, додаємо половину цукру, ваніль, перемішуємо, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння.
- Жовтки розтираємо з цукром, додаємо крохмаль, масу перемішуємо до однорідності.
- В жовткову масу тонкою цівкою вливаємо гаряче молоко, ставимо на плиту. Постійно перемішуючи крем, доводимо масу до загусання (на повільному вогні).
- Крем охолоджуємо, перед використанням ретельно збиваємо до однорідності.
- На блюдо кладемо один млинець, змащуємо його кремом, зверху кладемо другий млинець і також змащуємо його кремом. Так робимо з усіма млинцями.
- Верхній шар рясно змащуємо кремом. Даємо просочитися в холодильнику кілька годин.
- Торт прикрашаємо безпосередньо перед подачею. Для цього використовуємо свіжі ягоди, м’яту. Зверху посипаємо цукровою пудрою.
Смачний медовий торт з заварним кремом
Цей торт можна назвати одним з найулюбленіших і найпопулярніших десертів. Він виходить м’яким, ароматним і ніжним — перед таким ласощами складно встояти. На приготування торта піде досить багато часу, але витрачені зусилля варті отриманого результату.
Інгредієнти:
Для коржів:
- борошно — 400 г;
- цукор — 100 г;
- мед — 2 ст. л.;
- яйця — 2 шт.;
- сіль — щіпка;
- масло вершкове — 50 г;
- оцет — 1 ст. л.;
- сода — 2 ч. л.
Для крему:
- молоко — 500 мл;
- борошно — 4 ст. л.;
- масло вершкове — 200 г;
- цукор — 1 ст.;
- яйця — 3 шт.
Спосіб приготування:
- Зробимо медове тісто. У каструлю розбиваємо яйця, додаємо цукор (близько 2 ст. л.), інгредієнти збиваємо до пишноти.
- В окрему каструлю викладаємо масло, цукор, що залишився, мед, ставимо на водяну баню. Готуємо, постійно помішуючи, близько 7 хвилин до отримання однорідності.
- Додаємо соду, гашену оцтом, перемішуємо. Тонкою цівкою вливаємо збиті яйця. Продовжуючи перемішувати, витримуємо на водяній бані 5 хвилин. Потім додаємо склянку борошна, інтенсивно розмішуючи, готуємо 5 хвилин, потім знімаємо каструлю з вогню.
- Додаємо борошно, замішуємо тягуче липке тісто. Прикриваємо харчовою плівкою, відправляємо в морозилку на 30 хвилин.
- Охолоджене тісто розділяємо на 8-9 частин, з кожної скачуємо невеликий колобок.
- Використовуючи качалку, розкачуємо заготовки з тіста в тонкі коржі (3 мм). Далі на поверхню коржа встановлюємо кришку від каструлі або сковороди, відрізаємо зайві шматочки тіста, формуючи рівний круг.
- Деко застеляємо пекарським папером, викладаємо корж. Випікаємо в духовці (200°С) 5 хвилин. Таким чином поступаємо з рештою тестом. Готові коржі охолоджуємо.
- До кінця приготування залишаться обрізки з тіста, скачуємо їх куля, розкачуємо, випікаємо в духовці — це корж знадобиться для посипання. Його після випікання подрібнюємо в крихту.
- Зробимо заварний крем. Вбиваємо яйця в каструлю, додаємо цукор. Добре збиваємо міксером до однорідності.
- Вливаємо молоко, додаємо борошно, масу перемішуємо.
- Каструлю ставимо на плиту, постійно перемішуючи доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь до мінімального, готуємо до загустіння.
- Коли крем стане досить густим, знімаємо каструлю з вогню. Крем трохи охолоджуємо, додаємо масло. Масу збиваємо міксером, залишаємо до повного охолодження.
- Формуємо торт. На плоске блюдо викладаємо медовий корж, рясно змащуємо кремом, зверху кладемо другий корж. Так робимо з усіма коржам. Потім обмазуємо боки торта, верх посипаємо подрібненою крихтою.
- Торт ставимо в холодильник, де витримуємо 12 годин.
Шоколадний бісквітний торт з заварним кремом
Прекрасний бісквітний тортик, простий у приготуванні. Коржі готуємо з шоколадного бісквітного тіста і просочуємо ароматним заварним кремом. Кульки в кокосовій стружці доповнюють смак десерту, надаючи йому оригінальний і дуже апетитний вигляд.
Інгредієнти:
Для тіста:
- борошно — 250 г;
- масло вершкове — 250 г;
- цукор — 1 ст.;
- гашене сода — 1,5 ч. л.;
- яйце — 4 шт.;
- какао — 2 ст. л.;
- молоко — 100 мл
Для крему:
- молоко — 1 л;
- цукор — 1 ст.;
- яйця — 2 шт.;
- борошно — 4 ст. л.;
- масло вершкове — 200 р.
Спосіб приготування:
- Приготуємо крем. Яйця збиваємо з цукром, вливаємо молоко, додаємо борошно. Доводимо суміш до кипіння, готуємо кілька хвилин до загустіння. Охолоджуємо, додаємо масло, крем збиваємо міксером.
- Зробимо тісто. Масло розтоплюємо, додаємо яйця, цукор, какао, соду, борошно і молоко. Замішуємо рідке тісто.
- Тісто виливаємо у форму застелену пекарським папером), випікаємо в духовці (180°С) 30 хвилин. Готовий корж охолоджуємо, розрізаємо на 3 коржа.
- На блюдо викладаємо корж, рясно змащуємо кремом, зверху кладемо другий корж і також обмазуємо кремом.
- Третій корж подрібнюємо в крихту, змішуємо з заварним кремом. З отриманої маси формуємо кульки. Обвалюємо їх в кокосовій стружці і викладаємо зверху торта.
- Десерт залишаємо для просочення в холодильнику.
Тепер ви знаєте, як готувати торт з заварним кремом. Приємного апетиту!
Торт з заварним кремом — просте і смачне ласощі, зробити яке під силу навіть початківцям господиням. Про те, як смачно приготувати торт з заварним кремом, розкажуть досвідчені кулінари:
- Заварний крем вийде ще пахучіше і смачніше, якщо в нього додати трохи ванілі або ванільного цукру, а для його приготування використовувати не сиру борошно, а пасероване на сухій сковороді. Для цього сильно розігріваємо сотейник, викладаємо борошно, швидко обсмажуємо, постійно перемішуючи, до появи золотистого відтінку. Потім додаємо борошно в крем, як зазначено в рецепті.
- Готовий торт можна прикрасити різноманітними фруктами і ягодами, подрібненими горіхами, шматочками сухофруктів, кокосовою стружкою — варіантів є безліч.
- Крім просочення тортів, заварний крем можна використовувати для наповнення трубочок, вафель, кошиків. А якщо ласощі заморозити, то вийде саме справжнє морозиво.
- Для приготування торта всі інгредієнти повинні мати одну температуру. Тому масло, яйця, молоко потрібно заздалегідь дістати з холодильника.