Желейний торт

Желейний торт – це нескладний, але дуже симпатичний десерт, який відмінно підійде для дитячого свята, так і просто допоможе порадувати домочадців черговим яскравим стравою. При цьому його можна приготувати без випічки, що максимально спрощує і прискорює сам процес. Ще одним явним перевагою торта з желе є те, що його можна дуже незвично прикрасити, перетворивши в справжній кулінарний шедевр.
Готують желейний торт з допомогою желатину, а також з додаванням желе з пакетиків, яке можна знайти в будь-якому супермаркеті. Воно буває різних смаків і кольорів, так що десерт завжди буде виходити по-новому.
Основою для желейного торта найчастіше служить бісквітний корж. Приготувати його дуже просто – достатньо змішати яйця, цукор і борошно. Іноді також додають трохи кефіру, розпушувач або гашену соду, а для аромату кладуть ванільний цукор. Тим не менш, якщо не хочеться возитися з приготуванням коржів, можна завжди купити готовий бісквіт, а також замінити його крекерами або пісочним печивом.
Часто желейний торт готують без коржа, отримуючи просто застиглу драглисту масу з допомогою желатину. Для цього його розчиняють в молоці або воді і заливають в сметану, іноді доповнюючи блюдо сиром, какао, цукром, а також різними свіжими ягодами і фруктами.
Застигає желейний торт досить довго, але при цьому участь кулінара вже не знадобиться, так що основний час приготування припадає на застигання десерту в холодильнику. Готовий десерт прикрашають збитими вершками, шоколадом, поливають сиропом або викладають на поверхню ягоди. Також можна посипати тортик горіхами. Десерт подають холодним, акуратно розрізаючи його на порційні шматочки.