Шоколадна глазур з какао

Шоколадна глазур з какао широко застосовується і в домашніх умовах, і навіть в самих дорогих кондитерських. Така прикраса для десерту не тільки привабливо виглядає, але і володіє дуже ніжним смаком і ароматом. Шоколадною глазур’ю поливають пироги, торти, тістечка, печиво, пампушки та ін При цьому всі рецепти цих ласощів є універсальними і підходять для будь-якого виду випічки. Достатньо лише визначитися з бажаним смаком, кольором та густиною глазурі, щоб знайти ідеальний варіант для себе.
Шоколадну глазур можна приготувати і з плиткового шоколаду, але така страва обійдеться набагато дорожче, та й часу для нього буде потрібно більше. Саме тому більшість господинь користується какао-порошком. З них глазур майже така ж смачна і ароматна. При цьому для її приготування потрібно всього кілька ложок «шоколадного» інгредієнта.
Крім какао в шоколадну глазур додають молоко, сметану, згущене молоко, вершки, вершкове масло, цукор або цукрову пудру. Можливі також ароматичні добавки з цедри цитрусових, ванілі, коньяку, лікеру та ін. Крім того, існують і пісні рецепти шоколадної глазурі, коли всі молочні продукти замінюють звичайною водою.
Щоб з’єднати між собою всі інгредієнти, їх зазвичай варять в одній каструлі на невеликому вогні. При цьому в процесі термічної обробки шоколадну глазур постійно помішують. На щастя, готується вона досить швидко, так що довго стояти біля плити не доведеться.
Шоколадну глазур можна відразу ж використовувати для прикраси торта або ж дати їй трохи охолонути. Чим довше вона стоїть, тим густіше стає.